Image default
Belföldi hírek

Breaking: Tízezreket kapnak vissza a magyarországi bankszámlás ügyfelek

Mától kezdi a Raiffeisen Bank ügyfeleinek jóváírni a tranzakciós illeték jogtalan áthárítása miatt megítélt pénzt. 5,5 évet kellett várni a visszafizetésre.

A Kúria kötelezte a bankot egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére. A díjvisszatérítés azokat a lakossági és kiemelt magánügyfeleket érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között meghatározott számlacsomaggal rendelkeztek, és persze végeztek „túlárazott” tranzakciókat. – írta az azenpenzem.hu.

A pénz jóváírása mától egy héten át várható. Az összegek minden esetben több tízezer forintra, de van, hogy több tíz euróra rúgnak. A bank szerint egyébként az esetek nagy többségében csupán néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó.

A jegybank 2014 tavaszán jelentette be: tízmilliárdos nagyságrendben kell visszafizetniük pénzt a bankoknak ügyfeleik részére április végéig, mert 2012-ben és 2013-ban nem jogszerűen emelték a díjaikat és költségeiket. 26 bank indított akkor pert az Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen, köztük a Raiffeisen is.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

Ezt a pofátlanságot! .. De még, ha csak az lenne..,

Géza

Közép-Európa népei nem beáldozhatók

Géza

Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------