Hirmagazin.eu
Főoldal » Breaking! – Olyat lépett meg a jegybank, amire vagy tíz éve nem volt példa – mi jön most?
Gazdaság

Breaking! – Olyat lépett meg a jegybank, amire vagy tíz éve nem volt példa – mi jön most?

Közel tíz év után először alapkamatot emel a Magyar Nemzeti Bank – közölték a monetáris tanács ülését követően. Az alapkamat ,60 százalékról 0,90 százalékra emelkedett.

Bár az elemzők már májusban számítottak rá (az emelés mértékét 30-40 százalékpont közöttire tippelték, az előbbi teljesült), végül most, a testület júniusi kamatdöntő ülésén emelt kamatot a jegybank monetáris tanácsa – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az alapkamat tavaly július óta állt 0,60 százalékon, mely az eddigi legalacsonyabb mutató volt. Ezt megelőzően 2011-ben emelt kamatot az MNB, akkor 6,5-ről 7,00 százalékra, azóta folyamatosan csökkent.

Mindenki ezt olvassa most!

A Magyar Távirati Iroda felidézte: “a júniusi monetáris szigorítás lehetőségét először a jegybank részéről Virág Barnabás, az MNB alelnöke vetette fel még május közepén. Matolcsy György jegybankelnök ezt később egy konferencián megerősítette: amennyiben a monetáris tanács tagjai úgy látják, akár már júniusban sor kerülhet a kamatemelésre. Kiemelte: az infláció tartós megemelkedése veszélyeztetné a kilábalást, a kamatemelést elbírná a magyar gazdaság és “kötelezővé is teszi” az inflációs veszély.”

Ezzel a bankelnök nyilvánvalóan arra utalt, hogy az elmúlt két hónapban Magyarországon volt a legmagasabb a pénzromlás mértéke az EU-ban, áprilisban és májusban is öt százalék feletti.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mederkotrással javították a drávai hajózás feltételeit

info

ÁSZ: ha valaki nem jól gazdálkodik a közpénzzel, „fel kell állítani”

info

Nem kérünk a két zsíros Brexit-falatból..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!