Image default
Technika, kommunikáció

Breaking – Megszólalt a Huawei az androidos tiltólista ügyében – itt a válaszuk a barátságtalan lépésre

Óriási nemzetközi technológiai bonyodalom keletkezett Donald Trump amerikai elnök rendeletéből, amely az amerikai telekommunikációs hálózatok védelmében tiltólistára tette a Huaweit, számtalan androidos szolgáltatástól megfosztva ezzel a kínai márkát előnyben részesítő telefontulajdonosokat. Most megszólalt az ügyben a Huawei, és azt mondják, nem adják fel.

Mint megírtuk, a Reuters számolt be arról, hogy amerikai tiltólistára került a Huawei, hála Donald Trump rendeletének, ami az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről szól. Az elnök a nemzetbiztonság érdekében széleskörű felhatalmazást adott az kormányzatnak, hogy megtiltsák az együttműködést azokkal az alkatrészeket gyártó külföldi cégekkel, amelyek veszélyt jelenthetnek az országra. A kínai óriáscég telefonjait használóknak ez már csak azért is igen rossz hír, mert ezzel számtalan androidos jogosultságtól fosztják meg a Huaweit, amelyen ez a rendszer fut, ráadásul a Honor készülékek is megérzik majd a változást, ami ugye, a cég albrandje.

Megszólalt a Huawei

Huawei Technologies-nek a Blikkhez eljuttatott közleménye szerint a Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban lévő Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten.

A Huawei jelentősen hozzájárult az Android fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte. Mint az Android egyik legfontosabb globális partnere, szorosan dolgoztunk nyílt forráskódú platformjaikkal, hogy olyan ökoszisztémát fejlesszünk ki, amely mind a felhasználók, mind az iparág számára előnyös. A Huawei továbbra is biztosítja a biztonsági frissítéseket és az értékesítés utáni szolgáltatásokat minden már értékesített vagy kereskedelmi forgalomban kapható Huawei, illetve Honor okostelefonon és tableten. Továbbra is biztonságos és fenntartható szoftver-ökoszisztémát építünk majd, annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt biztosíthassuk felhasználóink számára világszerte.

A Huawei Technologies ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának döntését, mellyel az úgynevezett Entity List-re tette a vállalatot. Közleményükben még azt is írják:

Megvan a tervünk annak biztosítására, hogy termékeink többsége a nehéz körülmények között tovább tudja szolgálni a felhasználókat. Azonnali lépéseket teszünk az ügy megoldásának érdekében, minden lehetséges intézkedést megteszünk, hogy mérsékelni tudjuk a döntés hatását. A helyzet ellenére továbbra is elkötelezettek maradunk a magas színvonalú szolgáltatások és termékek biztosítása mellett. Szeretnénk megköszönni felhasználóinknak a folyamatos támogatást, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat és élményt fogjuk biztosítani számukra.”

A többi érintett cég állásfoglalása:

Google:

Együttműködünk a rendelettel és vizsgáljuk annak állításait. A Google Play és a Google Play Protect továbbra is elérhetők és használhatók maradnak a forgalomban lévő Huawei eszközökön.

Az Android válasza a Huawei felhasználók kérdéseire:

A Huawei felhasználók kérdéseivel kapcsolatban és az Egyesült Államok kormányzati intézkedések betartása érdekében: Biztosíthatunk titeket, miközben betartjuk az összes amerikai követelményt, a Google Play és a Google Play Protect szolgáltatásai a jövőben is elérhetők lesznek a forgalomban lévő Huawei eszközökön.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Több ezer látogató kíváncsi a jövő nyomtatási technológiájára

info

Kezdődik: már betett a fizetős Youtube

Edit

Az elektrostimuláció segíti a szélütöttek rehabilitációját

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------