Hirmagazin.eu
Főoldal » Breaking: egy magyar lányt edz majd Shane Tusup
Sporthirek

Breaking: egy magyar lányt edz majd Shane Tusup

tokiói olimpiára készülő Szilágy Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át. Egyre inkább rejtély, hogy az amerikai edző mit tervez Magyarországon.

A 15 esztendős Bujdosó Zsombor és a nála kilenc évvel idősebb Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben – értesült kedden az esti órákban az SzPress Hírszolgálat.

A hírt nem cáfolta meg a klubjait az átlagosnál sűrűbben váltó úszó jelenlegi egyesületének, a Ferencvárosnak az illetékese. Az úszószakosztályt képviselő szakember leszögezte, hogy „Lilu” nem szakít magyar klubjával, de az olimpiai felkészülését a jövőben Hosszú Katinka egykori edzőjével szándékozik folytatni.

A jövő reménységének számító Bujdosó Zsombornak az „ironos” időkben Shane Tusup volt már az edzője, ahogy egy ideig Földházi Dávidnak is, a 22 eszendős Szilágyi Liliána viszont most először bízhatja magát Tusupra. Korábban több magyar és külföldi szakember is igyekezett minden tőle telhető támogatást megadni a tehetséges sportolónak, így rövid ideig az olimpiai és világbajnok Szabó „Joe” József is, az viszont vitathatatlan, hogy a 2014-es nankingi ifjúsági olimpiára Turi György, a kőbányi műhely vezetőedzője készítette fel.

A magyar úszósport történetében különös és szokatlan dolognak tekinthető, hogy gyors egymásutánban három úszó is úgy dönt – a kiskorú Bujdosó Zsombor természetesen a szülei és a klubedzője beleegyezésével, illetve egyéves próbaidővel –, hogy beáll egy külföldi edző csoportjába: csatlakozva a Tusup jelenleg még csekély létszámú közösségéhez, amelynek vezéralakja az olasz Ilara Cusinato. Egy 20 esztendős mindenre elszánt itáliai, akit Tusup úgy szeretne felépíteni, hogy Tokióban megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik számában Hosszú Katinkát.

Ez a célja most már a napnál is világosabb, az viszont csak később derülhet ki, hogy hová vezethet Shane Tusup olaszországi, de Magyarországot is érintő szervezkedése. Nem kizárt például, hogy az amerikai edző egy magyarországi úszóbázis alapjait készül lerakni, és titokban már egy olyan uszodát keres magának, ahol tábort verhet az újdonsült tanítványaival, majd a hozzájuk csatlakozókkal.

Távolról sem mellékes tény a történetben, hogy Liliána egyetlen perc leforgása alatt havi nettó 1 millió forinttal gazdagíthatja a magyar életével ezek szerint mégsem szakító Tusupot.

Erre akkor kerülhet sor, ha Liliána hivatalosan is kijelenti, hogy magyar uszodában dolgozva Tusup az edzője, akinek attól kezdve újra lesz magyar válogatott versenyzője, amivel nem csekély anyagi elismerés jár.

Mint a régi, szép „Katinkás” időkben.

blikk

Hasonló hírek

Kincsem és Overdose után újra magyar lovat csodál Európa – videó

Géza

Csirmaz Brúnó bajnoki esélyekkel indul a Rabócsiringen

Edit

Fehér Miklósra emlékeztek portugál és magyar szurkolók

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------