Hirmagazin.eu
Főoldal » Botrány – Sorra hagyják a megállóban az utasokat a Volánbusz járatai – karácsonyi rokonlátogatások mennek füstbe ma – ez az oka
Belföldi hírek

Botrány – Sorra hagyják a megállóban az utasokat a Volánbusz járatai – karácsonyi rokonlátogatások mennek füstbe ma – ez az oka

Karácsony első napjának reggelén döbbenetes élményben volt része olvasónknak – és nem volt egyedül ezzel: mikor fel akart szállni a menetrendben szereplő, és a megállóba meg is rkező buszra, nem engedte felszállni a sofőr. Nem csak ő, mások is így jártak azok közül, akik karácsonyi rokonlátogatóba indultak volna ma vidékre és nem vettek előre jegyet.

– A menetrendben világosan szerepel, hogy az úticélom felé közlekedő Volánbusz járat megáll az M3-as Szerencs utcai megállójában, tehát semmi okom nem volt kétkedni abban, hogy majd el is indulhatok vele – kezdte felháborodott olvasónk, aki Budapesten keresztül, átszállással ment volna rokonaihoz karácsonyozni.

A megállóban azonban egri és az Ózd és Bátonyterenye felé menő busz is otthagyta az utasok egy részét, összesen nagyjából 15 embert.

– A sofőr azt mondta, csak annyi ember szállhat fel, ahány ülőhely van, állni nem lehet a buszon. Azt javasolta, menjünk a Stadionok buszpályaudvarhoz, ott talán felférünk valamelyik járatra. Több buszt viszont nem fognak beállítani – mesélte olvasónk, aki aztán az ügyfélszolgálatot felhívva azt a választ kapta, hogy meg kellett volna venni a jegyet elővételben. – Csak akkor miért ajánlja fel ezt a csatlakozást a menetrendi kereső, mint létező, élő, használható járatot – tette fel a kérdést felháborodva, aztán elment a Stadionok buszpályaudvarra, ahol ez a látvány fogadta:

A Stadionoknál sem biztos, hogy mindenki felfért a gyöngyösi buszra / Fotó: Olvasóriporter

Valószínűleg közülük néhányan már szintén nem férnek fel a buszra…

Olvasónk végül felfért, és a busz nemsokára ismét a Szerencs utcai megállóhoz ért, ahol további utasok vártak, még mindig, s a sofőrtől azt a választ kapták, nem tudja, mit csináljanak. Ahogy annak a bácsiak sem tudott mit mondani, aki kétségbeesetten állt a megállóban, mondván, hogy neki ez az egyetlen járat lenne megfelelő, ahova ő megy, oda máshogy nem tud eljutni – mesélt olvasónk.

Dorner Lajos a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Blikknek azt mondta: a Volánbusz több hibát is vétett. Úgy tűnik, nem számolt aka megnövekedett karácsonyi utasforgalommal. Már a kiinduló pályaudvarokon látszott, hogy utaslemaradás lesz, és mentesítő járatokat kellett volna indítani. A sofőröket is tájékoztatni kellett volna, mit mondjanak az utasoknak, mert az nem közszolgáltatás, hogy “oldja meg, ahogy tudja”. Az ügyfélszolgálattól sem megfelelő válasz, hogy elővételben kellett volna jegyet venni, mert a Volánbusz dolga az, hogy elvigye az utasokat. Nem az utasoknak, hanem a Volánbusznak kell ezt megoldania, mivel egy közszolgáltató cégről van szó. Minek az új busz, ha amúgy nem tudják elvinni az utasokat? – mondta Dorner Lajos.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Olvasóriporter

Hasonló hírek

A világ minden tájáról kap támogató üzeneteket Orbán Viktor (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Kezelni kell az elkerülhetetlent és elkerülni a kezelhetetlent

Géza

A Fidesz-KDNP készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------