Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Botrány Siófokon: biztonsági őrök vertek meg egy nyugdíjas győri szurkolót az NB II-es bajnoki mérkőzés előtt

Az incidens a Siófok-Győr NB II-es labdarúgó-mérkőzésen történt.

Hatalmas felháborodást váltott ki a győri szurkolókból egy közösségi oldalon felbukkant komment, amiből kiderült, egyik szurkolótársukat megverték a hétvégi bajnoki mérkőzésükön Siófokon. A kisalföld.hu munkatársai megszólaltatták a bántalmazott drukkert, aki egyébként 65 éves nyugdíjas létére kísérte el szeretett csapatát az idegenbeli találkozóra.

Tibor a vendégszektor elválasztókorlátjánál álló őrök javaslatára indult volna ki a stadionnal szembe lévő szupermarketbe szotyi-és üdítővásárlás céljából, ugyanis pálya büféje csak közvetlenül a kezdés előtt nyitott ki, ők pedig már jóval a kezdés előtt beléptek a stadionba.

„Azt mondták, húsz perc alatt megjárható az út, s ne is számítsunk arra, hogy gyorsan lesz büfé a vendégszektorban, talán majd negyedórával a meccs kezdete előtt kinyitják a fabódét. Nagyon meleg volt, sokat kellett utaznunk, s az egész délelőttöt ott töltöttük Siófokon, talán túl hamar kimentünk a stadionba, s már nem akartam az innivalóra annyit várni” – mesélte a lapnak.

Mikor elhagyta volna a stadion területét, a bejáratnál lévő biztonságiak útját állták, mondván, a jegye csak egyszeri belépésre jogosítja fel. Elmondása szerint az így kialakult szóváltás fajult végül tettlegességig.

Negyvenkét éve járok ETO-meccsekre, de ilyen még nem fordult elő velem. Többször is volt rá példa, hogy kimentem majd visszatértem a vendégszektorba. Egy cseppnyi emberség nem volt a biztonsági őrökben. Természetesen nem nyugodtam bele, hogy nem mehetek ki a boltba, s amikor megjegyeztem, hogy még a jegyemet sem kezelték rendesen, szó nélkül megütöttek. Bár nem veszítettem el az eszméletemet, megszédültem és máig sem emlékszem, hogy még hányszor ütöttek meg. Elestem, s az orromból dőlni kezdett a vér” – elevenítette fel a történteket.

A rendőrök kiérkezése után a biztonságiak arra hivatkoztak, hogy az idős férfi ittas volt, de ezt egy szondáztatással hamar sikerült megcáfolni. A kórházban végzett vizsgálatok megállapították, hogy Tibor arccsonttörést szenvedett, aki így a történtek után természetesen azonnal feljelentést tett.

A fájdalmas élményt tetézte, hogy a Győr végül vereséget szenvedett, így teljes kudarccal ért véget a kirándulás.

„Sajnálom, ami történt, meg persze azt is, hogy a csapatnak nem sikerült Siófokon nyernie. Majd hétvégén újra győzünk, s bár biztosan nem jövök addigra teljesen rendbe, ott leszek a lelátón a Kazincbarcika ellen. Sőt, amikor lesz rá lehetőségem, ezután is elkísérem idegenbe is a kedvenc csapatom” – mondta az elrettenthetetlen szurkoló.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Google Maps

Hasonló hírek

Villanyoszlopot döntött ki egy autó Tahitótfaluban, 43 lakásban nincs áram

info

Többször is megerőszakolta kislányát a Tolna megyei férfi, három év után kapták el (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Gázolt a vonat Dombóvár és Döbrököz között

info