Hirmagazin.eu
Főoldal » Botrány Franciaországban: mikor adható gyógyszer a koronavírusos betegnek?
Külföld

Botrány Franciaországban: mikor adható gyógyszer a koronavírusos betegnek?

„Saját adatainkból az derül ki, hogy a vírusos légúti megbetegedések száma a szezonnak megfelelően alakul” – mondta Didier Raoult marseille-i orvosprofesszor. A kutató arról is beszél, hogy miért kell a koronavírusos betegek gyógyszeres kezelését aránylag korán elkezdeni.

A YouTube-re is feltöltött, a Mediterrán Fertőző Betegségek Intézetének kommunikációs stábja által készített videointerjút pár órán belül csaknem 600 ezren nézték meg, ami jól jelzi, hogy a nyugodt hangú Didierr Raoultt professzor híre futótűzként terjed Franciaországban.

Az alig nyolcperces interjúban Raoult doktor egészen elképesztő dolgokat mond. Például azt, hogy amarseillee-i székhelyű intézete által vezetett adatokból az derül ki, hogy a vírusok okozta felső légúti megbetegedések száma a környéken a szokásos tél végi-tavasz eleji szinteket mutatja. Ebbe a mostani „kínai koronavírus” is beleértendő.

Sőt, a december és március eleje között rögzített adatoknak az előző év azonos időszakával való összevetéséből az derül ki, hogy idén kétszer alacsonyabb a fertőzöttek száma. „Természetesen nem tudhatjuk, hogy a továbbiakban mi történik, ezt majd a leendő adatok fogják megmutatni” – teszi hozzá a professzor.

Mint mondja, az általa vezetett intézetbe az elmúlt négy hónapban a mindenféle vírusos fertőzéssel bekerült betegek száma 1300, közülük eddig öten haltak meg, egy 78 éves és négy 85 évnél idősebb személy.

Didier Raoult a mostani koronavírus kapcsán ezúttal is az időben megkezdett gyógyszeres kezelés fontosságát hangsúlyozza. „Azt tapasztaljuk, hogy annak, akit intenzív osztályra hoznak, már alig van esélye a túlélésre. Szervezetük tele van gyulladással és belső sérülésekkel” – magyarázza a professzor.

Ezért szerinte létfontosságú, hogy

a gyógyszeres kezelést már akkor el kell kezdeni, amikor a betegség a kezdeti tüneteknél tart,

vagy a beteg közepesen súlyos állapotban van.

Az általa a koronavírus ellen jelenleg is használt, eredetileg a malária kezelésére alkalmazott hidroxiklorokin-molekula körül azonban egyre komolyabb vita és ellenállás alakul ki Franciaországban, és a hatóságok sem igazán hallgatnak rá.

Az egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette: engedélyezni fogja, hogy az orvosokkollégiáliss döntést követően súlyos koronavírusos betegekethidroxiklorokinnall kezeljenek a francia kórházakban. Ez a döntés előrelépésként is értékelhető ugyan, ám láthatóan más logikát követ, mint amit Didier Raoul javasol.

Egyes elemzések arra hívják fel a figyelmet, hogy az ellenállás mögött olyan „erők” állnak, amelyek a koronavírus elleni védőoltás előállításán dolgoznak, amitől komoly profitot remélnek. A Raoult által alkalmazott és javasolt, nem költséges kezelés ezeket a számításokat húzza keresztül.

 

Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Drónfelvételek az Iszlám Államtól visszafoglalt Palmüráról (Videó)

info

Terror Londonban! Megkéseltek három utast a metróban

Mazsi

Csalások sorozatára készülnek Brüsszelben Soros emberei

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!