Főoldal » Botrány az óvodában: Autizmusa miatt különítették el az 5 éves Tamarát
Külföld

Botrány az óvodában: Autizmusa miatt különítették el az 5 éves Tamarát

WhatsApp-üzenetben hozta egy autizmussal diagnosztizált kislány édesanyjának tudomására az óvónő, hogy csütörtökön 5 éves gyereke egy másik teremben, külön felügyelővel, nem pedig a csoporttársaival tölti majd a napot.

Felháborító eset történt egy bukaresti óvodában: elrejtették szem elől az ötéves Tamarát, ugyanis ő autista. Amikor az édesanya rákérdezett, hogy csak az ő gyerekének kell-e elvonulnia, akkor a pedagógus bevallotta, hogy van még 2-3 gyerek, akiket nem szeretne a csoporttal látni. Arra a kérdésre, hogy miért, kerek-perec bevallotta, hogy tanfelügyelőségi látogatás lesz csütörtökön.

És ők a száraz gallyak, akiket el kell rejteni szem elől? Értettem. Hol itt az etika? Ha a felnőttek így diszkriminálnak, akkor az óvodások van kitől példát vegyenek. Szomorú

– szakadt el a cérna az édesanyánál.

Botrány az óvodában: Autizmusa miatt különítették el az 5 éves Tamarát
Kép forrása: Maszol.ro

Később az 5 éves Tamara nagynénje osztott meg további információkat a kislányról és a helyzetről. A Maszol így tudhatta meg, hogy a kislány nagyon értelmes, olvas, verseket mond, angolul beszél, fest, élénk fantáziája van. Nem problémás gyerek, nem agresszív. Rendszeresen jár terapeutához, szépen fejlődik és az óvodában is állandó kísérője van.

Az óvónőnek nem kellett volna semmilyen plusz erőfeszítést tennie

– háborgott egy Facebook-bejegyzésben a nő.

Ugyancsak ő számolt be egy beszélgetésről, amit Tamara édesanyja az óvónővel folytatott, amiben a pedagógus rendkívül érzéketlenül azt javasolta a nőnek, hogy „inkább vizsgáltassa ki magát és csináljon egy újabb gyereket”.

A mai napig nem tudom túltenni magam ezen az aljasságon

– zárta beszámolóját a nagynéni.

Forrás: Ripost

Kép forrása: Maszol.ro

Hasonló hírek

Újabb csalás, Ronaldóra is börtönbüntetés vár

Mazsi

Halálos légi balesetről jött hír: nincs túlélő

Mazsi

840 francia híd is veszélyes állapotban van!

Mazsi