Hirmagazin.eu
Főoldal » Botrány az IKEA-ban: vakvezető kutyájával együtt küldték ki Sándort – Ezzel magyarázta a történteket az áruház
Életmód hírek

Botrány az IKEA-ban: vakvezető kutyájával együtt küldték ki Sándort – Ezzel magyarázta a történteket az áruház

Hiába szeretett volna enni az egyik ismert lakberendező áruház éttermében a vakvezető kutyájával Széll Sándor (34) a nagybevásárlás után, ezt egy fiatal, ott dolgozó hölgy megakadályozta.

– Nagyon kedves volt, de közölte a párommal és velem, hogy nem mehetünk be. A párom hiába hangoztatta, hogy Ikon vakvezető, így rá nem vonatkozik ez a szabály, a lány nem engedett minket tovább – kezdte Sándor. – Mondhattam volna, hogy hívja oda a főnökét, de – őszintén szólva – nem volt kedvünk úgy ott enni, hogy nem látnak minket szívesen. A kutyusomnál ott volt minden szükséges papír, a vakvezető-igazolványa is. A párom édesapja végül írt a panaszkönyvbe, aztán továbbálltunk – folytatta a férfi, akit április óta segíti Ikon a mindennapokban.

– Augusztusban tettük le sikeresen a közlekedésbiztonsági vizsgát. A bevásárlástól kezdve a munkahelyemig mindenhova elkísér a kutyám – mesélte a férfi.

Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumi elnöke szerint szerencsére manapság már sokkal ritkább, hogy a látássérülteket méltánytalan megkülönböztetés éri.

– A társadalom sokat fejlődött, arra is volt példa, hogy egy buszsofőr nem ismerte a vakvezető kutyákra vonatkozó szabályokat, de az utasok felvilágosították. Az ilyen pillanatokban nagyon megalázó helyzetbe kerülnek az érintettek. Fontos, hogy következetesen kiálljanak a jogaikért, ebben a mi szervezetünk is tud segíteni – mondta az elnök.

Az IKEA lapunk megkeresésére elismerte az ügyet. 

Valóban és tévesen nem engedte be egyik munkatársunk a vásárlónkkal az étterembe érkező segítőkutyát. Lakberendezési vállalatunk tisztában van a szabályozásokkal, ám sokkal pontosabb tájékoztatásra van szükség a munkatársak körében. Mindhárom IKEA áruház kutya- és macskabarát (budaörsi áruházunkba más kiskedvencek is bevihetők), a segítőkutyák előtt pedig az éttermek, kávézók és bisztrók is nyitva állnak – írták a Blikknek.

Így segíthet hatékonyan az utcán!

A vakvezető iskola adott néhány jó tanácsot, ha segíteni szeretnénk a kutyával közlekedőknek.

– Ha segítséget ajánl fel vakvezető kutyával közlekedőnek, a kutyával ellentétes oldalról közelítse meg, majd kérdezze meg, hogyan segíthet.

– Munka közben ne simogassa meg a vakvezetőt, de máskor is csak a gazdája engedélyével!

– Soha ne kínáljon élelmet a kutyának!

– Útbaigazításkor a gazdának mondja el, hogy merre menjen, nevezze meg a pontos irányokat, mondja meg a busz számát.

– Ha ön is kutyával van, ne engedje oda a dolgozó vagy várakozó vakvezető kutyához!

blikk

Hasonló hírek

Az emberek, akiket az életedbe vonzol, azt tükrözik, amilyen te magad vagy

Mazsi

Te meg én, összeillünk?

Edit

Vicces mondatok egy kismamától

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------