Hirmagazin.eu
Főoldal » Botrány, ami a budapesti játszótéren történt: fegyverrel támadt a 11 évesre
Belföldi hírek

Botrány, ami a budapesti játszótéren történt: fegyverrel támadt a 11 évesre

Egy 14 éves fiú verte meg a kisfiút október elején boxerrel, ügyében a bíróság gyorsított eljárásban döntött.

Gyorsított eljárásban felfüggesztett fogházra ítélte a bíróság azt a 14 éves fiút, aki boxerrel bántalmazta iskolatársát – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

 

Ibolya Tibor felidézte: mivel a fiatalkorú beismerte és megbánta tettét, a fiatalkorúak ügyésze gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A 11 éves sértett megjegyzést tett október 2-án egy XI. kerületi játszótéren a 14 éves fiú társaságában lévő lányra, amit a fiú sértésnek vett. Emiatt meglökte, majd a nála lévő boxerrel testszerte megverte a fiatalabb fiút, aki könnyű sérüléseket szenvedett ugyan, de a vádhatóság szerint a verés módja súlyos sérüléseket is okozhatott volna.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség gyermek- és ifjúságvédelmi részlege a gyanúsítottat súlyos testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt állította bíróság elé. A bíróság a váddal egyezően 6 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, és kötelezte „csoportos értékkorrekciós foglalkozáson” való részvételre. A fiatalkorút – a törvény kötelező rendelkezése alapján – pártfogó felügyelő segíti a próbaidő alatt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek.

Ibolya Tibor a közleményben rámutatott: a fiatalkorúakkal szemben kiszabott büntetés vagy alkalmazott intézkedés célja elsősorban az, hogy a fiatalkorú helyes irányba fejlődjön, és a társadalom hasznos tagjává váljon. Erre tekintettel az intézkedés vagy büntetés megválasztásakor a fiatalkorú nevelését és védelmét kell szem előtt tartani.

A fiatalkorúak által elkövetett bűncselekményeknél a beismerés, megbánás és bocsánatkérés mind a terhelt, mind a sértett személyiségfejlődése szempontjából fokozott szereppel bír – mutatott rá a főügyész. Hozzátette: emellett hasznos, ha a történtek feldolgozásához mind a sértett, mind a terhelt igénybe veszi szakemberek, pszichológus, pártfogó felügyelő, terápiás szakértő segítségét.

Forrás: Ripost.hu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: A horvát és a szlovén határszakasz védelméhez kell a honvédség is

Edit

Jogsértő módon akart pénzhez jutni hitelkártyás ügyfeleitől a Citibank

Edit

Elképesztő! Telefonokkal és szelfibotokkal érkezett az ellenzék a szakbizottság ülésére tegnap

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------