Hirmagazin.eu
Főoldal » Botrány a briteknél: nem szabadulnak meg a migránsoktól
Külföld

Botrány a briteknél: nem szabadulnak meg a migránsoktól

Közel egymillió olyan migráns tartózkodik illegálisan az Egyesült Királyság területén, akiket sosem fognak tudni kitoloncolni a hatóságok.

A megdöbbentő hírrel a brit belügyminisztérium határvédelemért felelős osztályának egykori vezérigazgatója rukkolt elő egy sajtótájékoztatón.

David Wood szerint az elmúlt évek során annyi illegális határátlépő érkezett Nagy-Britanniába, hogy a hatóságok már nem bírják ezt a hatalmas munkamennyiséget, és ezért nagyon sok migránst nem tudnak kiszűrni, vagy bebizonyítani, hogy illegálisan tartózkodnak az országban.

Wood szerint évről évre egyre kevesebb ember van állományban, miközben egyre több migráns rohamozza a partokat, és a források is egyre szűkösebbek. Emiatt van az, hogy az illegális migránsok felkutatása és kitoloncolása sok esetben meghaladja az erejüket, így közel egymillióan nyugodtan tovább élhetnek az országban.

Wood szavait tömeges elégedetlenség követte, több képviselő is tarthatatlannak találta ezt a helyzetet.

Ez nem elfogadható, hogy a hatóságok felemelt kezekkel közlik, hogy semmit sem lehet tenni: ezzel gyakorlatilag engedélyezik az illegális migrációt. A kormánynak össze kell gyűjtenie azokat az embereket, akik illegálisan tartózkodnak az országban, és ki kell őket utasítania. Ennyit megérdemelnek az adófizetőink

– mondta Philip Davies tory képviselő, míg kollégája, Nigel Mills szerint elborzasztaná a szavazóit, ha tudnák, hogy illegális elemek élnek közöttük, akik ugyanúgy kaphatnak munkát vagy szociális ellátást, mint ők.

Ráadásul az egymillió illegális migráns csak becsült adat, pontos számok nincsenek erről a rétegről, mivel jól elrejtőztek a hatóságok elől, így akár sokkal többen is lehetnek. 2001-ben a belügyminisztérium még 430 ezerre becsülte az országban feketén tartózkodók számát, de az utóbbi években kirobbant a migránsválság, amely Európa-szerte megdobta a papírok nélkül itt tartózkodók számát. A Civitas nevű brit szociálpolitikai kutatóintézet jelentése szerint az elmúlt időszakban évente 150 ezer illegális migránssal nőtt az ország lakosságának száma.

Wood bejelentésének hatására az alsóházi képviselők többsége szigorúbb, átgondoltabb törvényeket követel a helyzet orvoslására.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Christophe Archambault – AFP

Hasonló hírek

Tragikus: meghalt egy fiatal focista édesanyja, aki gyermeke meccsére sietett

Mazsi

Bűnösnek vallotta magát a CIA volt igazgatója

info

Svájc korlátozni kívánja az uniós polgárok bevándorlását

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!