Főoldal » Bosszú! Csak por és hamu maradt a sok milliós kocsiból
Külföld

Bosszú! Csak por és hamu maradt a sok milliós kocsiból

Alighogy engedélyezték a nőknek, hogy autót vezethetnek Szaúd-Arábiában, valakik brutálisan jelezték, hogy nem értenek vele egyet…

Tavaly ősszel, a szaúdi királyi család egyik hercege kezdett el a Twitteren arról írni, hogy tulajdonképpen nem is érti, miért nem szerezhetnek jogosítványt a szaúdi nők. Alvalid bin Talal azt állította, hogy ha tudnának vezetni, akkor könnyebben találnának munkát. És mit tesz Allah? Egy hónappal később, Szalman szaúdi király kiadott egy rendeletet, amely engedélyezte a nőknek, hogy autót vezessenek. Ez egy hónappal ezelőtt lépett hatályba.

Azóta pedig már több mosolygó és igen helyes szaúdi nő képét tették közzé a fotóügynökségek, amint éppen a saját kocsijuk volánjánál feszítenek. Mivel azonban a Korán világosan leszögezi, hogy a férfi a nő felett áll, valakiknek nem tetszett ez az engedékenység.

Történt pedig, hogy

az újdonsült női sofőrök egyikéhez, a 33 éves Salma Al-Sharifhoz, aki Mekkában pénztárosként dolgozik, bekopogott a szomszédja és azt mondta neki, hogy lángolni kezdett az új autója.

Bosszú! Csak por és hamu maradt a sok milliós kocsiból

Rövidesen le is tartóztattak két, szomszédban lakó férfit, akiket a gyújtogatással gyanúsítanak. Ők a kárvallott nőnek is gyanúsak voltak, mert mióta saját kocsival járt, a szomszédai hangosan gúnyolódtak rajta.A rendőrség szerint az egyik szomszéd benzint vásárolt, majd megkérte a másikat, hogy segítsen neki felgyújtani a nő kocsiját. A vizsgálat még tart, nem tudható, mi lesz a vége.

Mindenesetre amint az ügy kiderült a szaúdi társadalomból nagyon sokan a kárvallott pénztáros segítségére siettek. Egy másik női sofőr pedig azt mondta az Arabnewsnak, hogy a szaúdiak száz százaléka támogatja nők vezetését.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tűzparancsot kaptak a szombati tüntetésre a katonák Franciaországban

Géza

Az észt kormány Orbán Viktort követi

Géza

Újabb részletek a koronavírus gyanúja miatt vesztegzár alá helyezett óceánjáróról

Mazsi