Image default
Kiemelt külföldi hírek

Borzasztó tragédia: Megvannak a barlangban rekedt diákok, de lehet, hogy még hónapokig nem juthatnak ki

Vagy megtanulják a búvárkodás alapvető szabályait, vagy akár hónapokig is bennrekedhetnek az észak-thaiföldi Csiang Rai tartomány Tham Luang barlangrendszerben azok a fiatal focisták, akik tizenegy napja szorultak be egy esőzés okozta áradás miatt edzőjükkel együtt – adta hírül a BBC.

Kép: Facebook

A 12 tizenegy éves fiúra és 25 éves edzőjükre hétfőn találtak rá brit búvárok. A fiatalok már nagyon éhesek voltak és nem tudták, mióta vannak víz alatt. Azt is kérdezték, hogy mikor szabadulhatnak ki, amire a búvárok annyit mondtak, hogy vissza fognak jönni értük, addig is folyamatosan ellátják őket élelmiszerrel.

Csiang Rai tartományban szeptember-októberig tart az esős évszak, mely során nagyon gyakoriak az áradások. Ha az évszak vége előtt akarják felhozni őket, akkor alap búvártudást kell szerezniük. Szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy még akkor is nagyon veszélyes lenne tapasztalatlan gyerekeket végigvezetni a barlangrendszer sötét, iszapos, kacskaringós rendszerén, ha az alapokat megtanulnák.

A vízszint csökkentésére tett erőfeszítések sajnos egyelőre sikertelenek. Ha meg kell várniuk, hogy az magától csökkenjen, az akár 4 hónapig is eltarthat.

A napokban speciálisan képzett orvosok is érkeznek a helyszínre, hogy fel tudják mérni a bent lévők állapotát, és ellássák a kisebb sérüléseket. Jelenleg is több csapat járja körbe a barlangrendszert, hogy egy esetleges új kijáratot találjon.

Forrás: BBC

Hasonló hírek

Eddig nem látott videó jelent meg a párizsi lövöldözésekről

Edit

A világ legkeményebb diktátora lehozza a csillagokat az égről

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr: Egyetértünk abban, hogy a kötelező kvóta nem megoldás

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------