Főoldal » Borzasztó betegséget kerülhet el, ha hagymát eszik
Egészség - betegség

Borzasztó betegséget kerülhet el, ha hagymát eszik

A hagymafélék rendszeres fogyasztása csökkentheti a kolorektális daganatok (vastag- és végbélrák) kialakulásának kockázatát – derült ki egy kínai tanulmányból.

A Liaoning tartománybeli Senjangban működő First Hospital of China Medical University szakemberei úgynevezett esetkontroll-vizsgálatot végeztek három helyi kórházban a 2009 júniusa és 2011 novembere közötti időszakra fókuszálva. Egy ilyen retrospektív vizsgálat során a kutatók a múltba visszatekintve keresik a relatív kockázatot egy bizonyos tényezőnek való kitettség és egy következmény között.

A tanulmány 833, kolorektális rákkal küzdő páciens, valamint a kontrollcsoportot alkotó, 833 egészséges önkéntes bevonásával készült. Az alanyoktól élelmiszerfogyasztási kérdőívek, valamint személyes interjúk révén nyertek demográfiai és táplálkozási adatokat.

Az Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology című folyóiratban publikált tanulmány szerint Északkelet-Kínában a kolorektális rák alacsony kockázatát figyelték meg azon férfiak és nők körében, akik rendszeresen nagy mennyiségű hagymafélét, például fokhagymát, póréhagymát, vöröshagymát és mogyoróhagymát fogyasztottak.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Rossz hírünk van, ezt a betegséget is az alkohol okozza

Mazsi

Itt az első gyógyszer szülés utáni depresszióra

Géza

Hihetetlen gyógyító erővel rendelkezik a vérehulló fecskefű

Mazsi