Image default
Külföld

Borzalom az egyetemen: belehalt a beavatási ceremóniába egy diák

Az elsőéves szó szerint halálba itta magát.

Betiltották a gólyaavató rendezvényeket a newcastle-i egyetemen, miután az egyik ilyen alkalommal egy húszéves fiú alkoholmérgezésben meghalt. Több biztonsági kamera is felvette, ahogy barátai viszik a fiút, aki 27 vodkát ivott mindössze három óra leforgása alatt.

Az egyetemre járókat megdöbbentették a történtek. Sokan egyetértenek abban, hogy a beavatási ceremóniák gyakran kegyetlenek, vagy megalázóak, egyesek azt mondták, a gólyáktól mindenki azt várja, hogy rengeteget igyanak.

“Azt hiszem, az állhat mögötte, hogy mikor az elsőévesek új környezetbe kerülnek, akkor ki akarnak próbálni mindent, jó ötletnek tűnhet berúgni. Barátokat akarnak szerezni, próbálnak beilleszkedni, sokszor alkohol segítségével” – mondta az egyik egyetemista a Mirrornak.

Az intézmény minden diákját figyelmeztette, hogy aki rendezőként vagy résztvevőként közreműködik egyetemi gólyaavató programok szervezésében, az fegyelmi eljárás alá vonható, mivel az ilyen rendezvények veszélyesek, támogatják a túlzott alkoholfogyasztást, megalázóak, és rossz hírét keltik az intézménynek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Kiszabadult a kolumbiai gerillák fogságából négy geológus

info

Szlovénia: Befogadóállomást nyitottak a rédicsi határátkelőnél

Edit

Csomagként küldték Izraelbe egy idős asszony holttestét Oroszországból

Edit