Főoldal » „Borzalmas volt végignézni…” – Edzésre igyekezett a barátaival a Kistarcsán halálra gázolt Dorka – friss képek
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Borzalmas volt végignézni…” – Edzésre igyekezett a barátaival a Kistarcsán halálra gázolt Dorka – friss képek

Kistarcsa — Edzésre igyekezett szerda délután az a kamasz lány, akit a zebrán halálra gázolt egy autós a Szabadság útján.

Dorka (†13) az ütközés következtében métereket repült. A szörnyű balesetnek több szemtanúja is volt.

– Még mindig nem tudok magamhoz térni, annyira borzalmas volt végignézni a kislány haláltusáját – kezdte a baleset helyszínétől alig pár méterre fenyőfát árusító Ildikó.

Ennél a zebránál ütötték el a kislányt, tegnap mécsesekkel emlékeztek rá a diáktársai. /Fotó: Fuszek Gábor

– Úgy tudom, a kislány barátaival tartott az edzésre. Amikor a tragédia megtörtént, éppen babráltam valamivel. Egy hatalmas csattanásra lettem figyelmes. Odanéztem, láttam, ahogy a gyerek repül a levegőben, majd a betonra esik. A sógornőm azonnal odaszaladt, majd megkezdte az újraélesztését. Közben az autójából kipattant egy fiatalember, ő is csatlakozott hozzá. Később megtudtam, hogy szabadnapos TEK-es, ahogy a mentős is szolgálaton kívül volt, aki szintén segíteni próbált – emlékezett vissza a szemtanú.

– A gyermek életéért folytatott küzdelmük sikerrel járt, mire a mentők megérkeztek, már újra lélegzett – elevenítette fel a drámai pillanatokat lapunknak Ildikó.

Dorka 13 éves volt, edzésre ment a barátaival, amikor elgázolta egy autó. /Fotó: Facebook

Úgy tudjuk, az életmentés közben megszólalt Dorka telefonja, valaki felvette, majd mondta, hogy azonnal értesítsék az édesanyját, mert nagyon nagy a baj.

A közelben dolgozó nő pillanatok alatt odaért, a látottaktól szinte sokkot kapott. A helyszínen lévők beszámolója szerint nem is bírt odanézni, kezét a szeme elé tette.

A Blikk információi szerint a mentőben még egyszer újra kellett éleszteni Dorkát, a kórházban azonban a szervezete feladta a harcot.

Ildikó a csattanásra figyelt fel, látta, ahogy a lány repül a levegőben, és az útra esik. /Fotó: Fuszek Gábor

– Ő egy tüneményes, cserfes, mindig mosolygó kislány volt, akit mindenki nagyon szeretett – emlékezett Dorkára egy idős hölgy, aki egy utcában lakik vele – sírta el magát az özvegyasszony.

A tragédia másnapján az iskolára, ahova Dorka járt, fekete zászlót tettek ki. Az osztálytársakkal pszichológus foglalkozik, hogy segítsen nekik feldolgozni társuk elvesztését.

A tanítás első órájában mindannyian kimentek a baleset helyszínére és mécsest gyújtottak Dorka emlékére.

Információink szerint a sofőr, aki elütötte a kislányt, azt állította: a nap annyira elvakította, hogy semmit nem látott, a sebességhatárt pedig nem lépte túl. A baleset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

Ennél a zebránál történt a baleset, a kislány a társaival edzésre ment, amikor az autó elgázolta. /Fotó: Fuszek Gábor

Óvatosan, ha vakít a nap

A közlekedési szakértő szerint, ha nagyon vakít a nap, a legbiztonságosabb, amit a sofőrök tehetnek, hogy félreállnak egy rövid időre.

– Először meg kell próbálni a napellenzővel, illetve a napszemüveggel védekezni a vakító napsugarak ellen. Ilyenkor nem számít, mennyi a megengedett sebesség, arra kell törekedni, hogy minél lassabban haladjunk. Végső esetben pedig meg kell állni, ameddig nem változnak a fényviszonyok – közölte Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Járványügyi vizsgálat indult Orfűn a fesztiválozók tömeges rosszulléte miatt

Géza

“Tiszta vér volt a villamos” – Az utasok előtt vágta fel az ereit a férfi a 4-6-oson

Géza

Meghalt egy belga motoros Lillafürednél

Edit