Hirmagazin.eu
Főoldal » „Borzalmas volt végignézni…” – Edzésre igyekezett a barátaival a Kistarcsán halálra gázolt Dorka – friss képek
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Borzalmas volt végignézni…” – Edzésre igyekezett a barátaival a Kistarcsán halálra gázolt Dorka – friss képek

Kistarcsa — Edzésre igyekezett szerda délután az a kamasz lány, akit a zebrán halálra gázolt egy autós a Szabadság útján.

Dorka (†13) az ütközés következtében métereket repült. A szörnyű balesetnek több szemtanúja is volt.

– Még mindig nem tudok magamhoz térni, annyira borzalmas volt végignézni a kislány haláltusáját – kezdte a baleset helyszínétől alig pár méterre fenyőfát árusító Ildikó.

Ennél a zebránál ütötték el a kislányt, tegnap mécsesekkel emlékeztek rá a diáktársai. /Fotó: Fuszek Gábor

– Úgy tudom, a kislány barátaival tartott az edzésre. Amikor a tragédia megtörtént, éppen babráltam valamivel. Egy hatalmas csattanásra lettem figyelmes. Odanéztem, láttam, ahogy a gyerek repül a levegőben, majd a betonra esik. A sógornőm azonnal odaszaladt, majd megkezdte az újraélesztését. Közben az autójából kipattant egy fiatalember, ő is csatlakozott hozzá. Később megtudtam, hogy szabadnapos TEK-es, ahogy a mentős is szolgálaton kívül volt, aki szintén segíteni próbált – emlékezett vissza a szemtanú.

– A gyermek életéért folytatott küzdelmük sikerrel járt, mire a mentők megérkeztek, már újra lélegzett – elevenítette fel a drámai pillanatokat lapunknak Ildikó.

Dorka 13 éves volt, edzésre ment a barátaival, amikor elgázolta egy autó. /Fotó: Facebook

Úgy tudjuk, az életmentés közben megszólalt Dorka telefonja, valaki felvette, majd mondta, hogy azonnal értesítsék az édesanyját, mert nagyon nagy a baj.

A közelben dolgozó nő pillanatok alatt odaért, a látottaktól szinte sokkot kapott. A helyszínen lévők beszámolója szerint nem is bírt odanézni, kezét a szeme elé tette.

A Blikk információi szerint a mentőben még egyszer újra kellett éleszteni Dorkát, a kórházban azonban a szervezete feladta a harcot.

Ildikó a csattanásra figyelt fel, látta, ahogy a lány repül a levegőben, és az útra esik. /Fotó: Fuszek Gábor

– Ő egy tüneményes, cserfes, mindig mosolygó kislány volt, akit mindenki nagyon szeretett – emlékezett Dorkára egy idős hölgy, aki egy utcában lakik vele – sírta el magát az özvegyasszony.

A tragédia másnapján az iskolára, ahova Dorka járt, fekete zászlót tettek ki. Az osztálytársakkal pszichológus foglalkozik, hogy segítsen nekik feldolgozni társuk elvesztését.

A tanítás első órájában mindannyian kimentek a baleset helyszínére és mécsest gyújtottak Dorka emlékére.

Információink szerint a sofőr, aki elütötte a kislányt, azt állította: a nap annyira elvakította, hogy semmit nem látott, a sebességhatárt pedig nem lépte túl. A baleset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

Ennél a zebránál történt a baleset, a kislány a társaival edzésre ment, amikor az autó elgázolta. /Fotó: Fuszek Gábor

Óvatosan, ha vakít a nap

A közlekedési szakértő szerint, ha nagyon vakít a nap, a legbiztonságosabb, amit a sofőrök tehetnek, hogy félreállnak egy rövid időre.

– Először meg kell próbálni a napellenzővel, illetve a napszemüveggel védekezni a vakító napsugarak ellen. Ilyenkor nem számít, mennyi a megengedett sebesség, arra kell törekedni, hogy minél lassabban haladjunk. Végső esetben pedig meg kell állni, ameddig nem változnak a fényviszonyok – közölte Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Felbukkantak újra az illegális migránsok, azonban rendőreink készenléte- és hazaszeretete töretlen, így kudarcba fulladt belépési kísérletük! Oszd meg!

Géza

Késsel akartak kirabolni egy dohányboltot Iregszemcsén

info

Lakástűzben halt meg két ember Vas megyében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------