Főoldal » Borzalmas légi balesetről jött hír, földbe csapódott egy utasszállító – VIDEÓ
Külföld

Borzalmas légi balesetről jött hír, földbe csapódott egy utasszállító – VIDEÓ

A mexikói repülőgép nem sokkal felszállás után hirtelen zuhanni kezdett, ezt pedig az időjárás okozhatta.

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság menetrendszerű járata, a balesetben 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan. A helyi idő szerint délután történt légi balesetben a hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét.

A Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet a rossz időjárási körülmények okozták.

“A gép felszállás közben volt” – mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Hozzátette: az utasok azt mondták neki, hogy egy “durranás” hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott. A kormányzó szerint a gép heves jégesőbe került.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre 10 kilométerre a repülőtértől. Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket – írja az MTI.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress – AFP/Ho/Durango Civil Protection

Hasonló hírek

Lemond az Európai Bizottság főtitkári posztjáról Martin Selmayr

Géza

Nyemcov-gyilkosság: Moszkva szerint Oroszország-ellenes az EP állásfoglalása

info

Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat

Edit