Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Borzalmas dolgot műveltek egy gólyapárral, nyomoz a magyar rendőrség

Lakossági bejelentés szerint levertek a villanyoszlop tetejéről egy évek óta lakott gólyafészket Jászszentlászló külterületén a napokban.

A helyszínre érkező természetvédelmi őrkerület-vezető sajnos csak megerősíteni tudta, hogy valóban bekövetkezett a természetkárosítás. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság feljelentést tett a rendőrség és a Kormányhivatal felé. A baon.hu azt írta, hogy a hatályos jogszabályok a természetvédelmi oltalom alatt álló madarakra a költési időszak alatt kiemelt figyelmet fordítanak. A védett madarak, így a gólyák fészkei, tojásai és fiókái a kifejlett madarakhoz hasonlóan a törvény hatálya alá esnek, ezért pusztításuk,

a fészkek és fészkelőhelyek engedély nélküli bolygatása törvénytelen.

Borzalmas dolgot műveltek egy gólyapárral, nyomoz a magyar rendőrség
Illusztráció

Azt nem tudni, hogy hány tojás lehetett a fészekben, vagy hogy kikeltek-e már a fiókák.  Az elkövetkezendő napokban megfigyelik a gólyapár viselkedését, és ha újból fészekrakásba kezdenek, akkor fészekemelőt helyeznek a villanyoszlopra, valamint egy mesterséges fészekalappal segítik az újbóli családalapítást a nemzeti park munkatársai.

Bíznak benne, hogy a veszteséget pótolni tudja a madárpár és nem fog még egyszer ilyen felháborító eset történni velük.

A fehér gólyák márciusban tértek vissza afrikai telelőhelyeikről. A párok ilyenkor azonnal a fészek tatarozásába kezdenek és áprilisban lerakják 3-5 tojásukat. Május elejére már sok fészekben kikelt fiókák is vannak.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megtámadtak egy rendőrt Ajkán

info

Fenyegetés a rácsok mögül: az óvónő családjával is végezni akar a békásmegyeri gyilkos! Oszd meg!

Géza

Szélhámos nőt üldöznek Pesten

Mazsi