Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Börtönbe kerülhet a kismacskákat élve elásó nő

Börtönbe kerülhet az a nő, aki élve eltemetett három kismacskát.

Állítólag zavarták a kéthetes állatok. Szerencsére valaki észrevette, hogy mit csinál, így a rendőrök és egy állatvédő alapítvány munkatársai időben kiásták a macskákat.

Akár több éves börtönt is kaphat a nő, bár még mindig nem jellemző, hogy állatkínzás miatt letöltendő büntetést szabjanak ki a magyar bíróságok

– közölte az M1 Híradója.

A nagyjából kéthetes macskakölykök több órája lehettek a föld alatt, amikor a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányság járőrei egy bejelentés alapján a helyszínre érkeztek. Azonnal értesítettek egy állatvédő alapítványt is, és közösen elkezdték kiásni a kismacskákat.

A rendőrök először két kiscicát találtak meg, amelyek a gödörben voltak eltemetve. Később pedig a közelben egy a harmadikat is felfedeztek, neki sikerült kiásnia magát.

A bűncselekményt egy 64 éves nő követte el, aki nem is tagadja tettét. Azt mondta: zavarták őt a kisállatok, ezért ásta el őket. Ráadásul ez nem az első eset volt. A rendőrök előállították, a nyomozók pedig állatkínzás miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Akár hároméves börtönbüntetést is kaphat.

A kiscicákat a Fészeklakó Alapítvány vette magához. Megtisztították és fertőtlenítették őket, és már állatorvosnál is jártak.

A kiscicák az átélt traumák ellenére jól vannak. Egyelőre az alapítvány gondoskodik róluk. Egyiküknek már gazdája is van, az egyik rendőr veszi majd magához. Két testvérét pedig bárki örökbe fogadhatja.

hirado, m1

Hasonló hírek

Bivalyok támadtak meg két embert Mályinkán

Géza

Halálos baleset: átszakította a szalagkorlátot, és a Dunába zuhant egy autó Budapesten

Géza

Migránsokat szállító autót üldöztek

info