Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Boros: bosszú folyik az országgal szemben
Boros: bosszú folyik az országgal szemben

Boros: bosszú folyik az országgal szemben

Hirdetés

forrás: MTI

Úri huncutság, bosszú folyik Magyarországgal szemben a nemzetközi piacok részéről, mert nemzeti érdekű gazdaságpolitikát folytat – erről Boros Imre közgazdász beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azzal kapcsolatban, hogy a Standard & Poor’s hitelminősítő pénteken nem változtatott Magyarország besorolásán.

Hozzátette: ha az ország befektetésre ajánlott kategóriába került volna, új befektetői kör kezdene magyar papírokat vásárolni, ami jó pár tízmilliárd forinttal csökkentené az állam és a vállalatok finanszírozási terheit.

Boros: bosszú folyik az országgal szemben

Kitért arra, hogy Magyarország mind a három hitelminősítőnél még bóvli, befektetésre nem ajánlott kategóriában van.

Mint mondta, nagyon érdekes volt, hogy 2008-2009 fordulóján a hitelminősítők “meg sem rezdültek” amikor a Nemzetközi Valutaalaphoz kellett fordulni hitelért. Úgy vélte, ezzel igazolódik, hogy a hitelminősítők pénzhatalmi funkciókat töltenek be ahelyett, hogy valósan irányítanák a befektetőket.

A közgazdász szerint a hitelminősítőknek egy valós érvük volt, az, hogy még nem elég erős a gazdasági növekedési potenciál Magyarországon.

A lakásépítési program intézkedéscsomagja ennek javítását célozza, hiszen 12-15 ezerrel több lakás építése egy százalékkal tudja növelni a GDP-t, ami be is fog következni, részben a csok, részben az újabb intézkedések miatt – mondta.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: