Image default
Külföld

Bőröndben fulladt meg egy marokkói férfi

hirmagazin_2015-08-03_152816

Bőröndben fulladt meg egy marokkói férfi, akit testvére Spanyolországba próbált becsempészni – adta hírül hétfőn a spanyol belügyminisztérium.

A bőröndöt a fivér autója csomagtartójába tette és felhajtott egy Észak-Afrikából induló kompra. Néhány perccel azelőtt, hogy a hajó megérkezett volna a dél-spanyolországi Almeria kikötővárosába, a csempész észrevette, hogy a bőröndben lapuló fivére rosszul van és orvosi segítséget kért. Így derült ki a hatóságok számára, hogy a bőröndben ember rejtőzik. A férfin már nem tudtak egíteni.

Francisco Jerez, a spanyol belügyminisztérium Almeriában lévő irodájának szóvivője közölte, hogy az eset vasárnap este történt, és a szerencsétlenül járt férfi testvérét, egy francia útlevelű marokkóit őrizetbe vették. A komphajó a Marokkó és a Földközi-tenger által határolt Melillából indult útnak.

A spanyol enklávék, Ceuta és Melilla európai uniós területek Észak-Afrikában, és minden évben több ezren próbálnak meg illegálisan bejutni a területekre. A bőröndbe bújás módszere nem vodanatúj: májusban egy nyolcéves afrikai fiút próbált egy nő gurulós bőröndben átcsempészni a marokkói határon Ceuta területére. Az Elefántcsontpartról származó fiú túlélte a kalandot, de egy hónap múlva visszakerült a családjához.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mint a kámfor: egy 56 tonnás vasúti hidat loptak el egyetlen éjszaka alatt

Mazsi

Kiürítettek egy berlini karácsonyi vásárt

Géza

12 óra időtartamra leállt a világ egyik legnagyobb pénzváltója, milliók ragadtak be

Géza