Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Borkai-botrány: megérkezett a rendőrség válasza

A számos közszereplőt feljelentő Tényi István a Borkai-botránnyal kapcsolatban is aktivizálta magát, és az utóbbi két hétben több feljelentést is tett a szexbotrányba keveredett győri polgármester miatt.

Kábítószer birtoklása mellett a kiszivárgott szexvideók miatt személyes adattal való visszaélés, de hűtlen kezelés miatt is a rendőrséghez fordult. A feljelentést és a rendőrség válaszát pedig az Indexnek is eljuttatta.

Bár a rendőrség a feljelentéseket egyik esetben sem utasította vissza, a nyomozást sem rendelte el, hanem feljelentéskiegészítést kért. Ez a magyar jogban azt jelenti, hogy a hatóság nem tudja eldönteni, nyomozzon-e, vagy sem, ezért a további adatok beszerzésére időt és eszközöket biztosít a nyomozóhatóság, illetve az ügyész számára.

Egyelőre az is kérdés, hogy melyik rendőrség nyomozzon:

“A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság vezetője ugyanis elfogultságra hivatkozva az ügyből való kizárását kérte, aminek az Országos Rendőr -Főkapitányság helyt adott” – derült ki a reakcióból.

Kedden Borkai Zsolt bejelentette, hogy kilép a Fideszből, de nem mond le, és a következő öt évben Győr polgármestereként tevékenykedne.

index, napi

Hasonló hírek

Nem tűnt fel a mentőknek, hogy tarkón lőtték a férfit – Itt az összes részlet a budapesti bérgyilkosságról

Géza

Szacsvay László felesége súlyos gerinc- és koponyasérülést szenvedett!

Mazsi

Ruhákat loptak, keresi őket a rendőrség

Géza