Hirmagazin.eu
Főoldal » Bombát találtak tegnap délután a fővárosban, a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren
Belföldi hírek

Bombát találtak tegnap délután a fővárosban, a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren

Hétfő délután bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren, ezért a környéket és az ott lévő épületeket kiürítették, írta több olvasónk.

A száz kilós szovjet gyártmányú második világháborús bombát a tér Deák Ferenc utca felőli részén találták meg, a tűzszerészek két autóval vonultak ki a helyszínre.

Este hétre végül kiszerelték a gyújtószerkezetet a bombából, így azt hatástalanították. A bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre, tájékoztatta a honvédség tűzszerészete az MTI-t.

A hatástalanítás idejére lezárták és kiürítették a bomba százméteres sugarú körzetét. A lezárások és kiürítések délután háromnegyed öt körül kezdődtek el, a közlekedési korlátozásokat a bomba hatástalanítása után feloldották.

A munkálatok idejére a Kempinski Hotelt is kiürítették. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a hangosbemondóban “üzemzavarra” hivatkoztak.

Fotó: Haász János / Index

A bomba maga egyébként órákig egy kis markoló kanalában pihent, amit a téren átvonuló turistacsoportok is rendre megnéztek, majd tovább is álltak. A munkaterület a Vörösmarty téren körülbelül háromnegyed ötre ürült ki teljesen. Kollégánk szerint előtte két rendőr a helyszínen azon viccelődött, hogy „kezdjünk el baromi gyorsan rohanni kifelé, azonnal kiürül a tér”.

A hatástalanítás idejére Belváros Önkormányzata a lakosság számára befogadóhelyeket jelölt ki a Polgármesteri Hivatal nagytermében”

– írta az V. kerületi önkormányzat délutáni közleményében.

Hasonló hírek

KIEMELT BELFÖLDI HÍREK: 1200 P+R parkolóhelyet kapnak a fővárosban közlekedők

Géza

A migrációkutató elárulta: erre a két útvonalra terelődhet át a bevándorlás

Edit

Kocsival szelte át Európát a magyar határnál tüntető migráns

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------