Image default
Belföldi hírek

Bombát találtak tegnap délután a fővárosban, a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren

Hétfő délután bombát találtak a felújítás alatt lévő Vörösmarty téren, ezért a környéket és az ott lévő épületeket kiürítették, írta több olvasónk.

A száz kilós szovjet gyártmányú második világháborús bombát a tér Deák Ferenc utca felőli részén találták meg, a tűzszerészek két autóval vonultak ki a helyszínre.

Este hétre végül kiszerelték a gyújtószerkezetet a bombából, így azt hatástalanították. A bombát a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre, tájékoztatta a honvédség tűzszerészete az MTI-t.

A hatástalanítás idejére lezárták és kiürítették a bomba százméteres sugarú körzetét. A lezárások és kiürítések délután háromnegyed öt körül kezdődtek el, a közlekedési korlátozásokat a bomba hatástalanítása után feloldották.

A munkálatok idejére a Kempinski Hotelt is kiürítették. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a hangosbemondóban “üzemzavarra” hivatkoztak.

Fotó: Haász János / Index

A bomba maga egyébként órákig egy kis markoló kanalában pihent, amit a téren átvonuló turistacsoportok is rendre megnéztek, majd tovább is álltak. A munkaterület a Vörösmarty téren körülbelül háromnegyed ötre ürült ki teljesen. Kollégánk szerint előtte két rendőr a helyszínen azon viccelődött, hogy „kezdjünk el baromi gyorsan rohanni kifelé, azonnal kiürül a tér”.

A hatástalanítás idejére Belváros Önkormányzata a lakosság számára befogadóhelyeket jelölt ki a Polgármesteri Hivatal nagytermében”

– írta az V. kerületi önkormányzat délutáni közleményében.

Hasonló hírek

Felháborító! Nem vitte el a taxis a vérző fejű kislányt

Edit

Blokád alá vette a Jobbik a tranzitzónát

Edit

Magyarország célja az EU megerősítése kívül és belül

Mazsi