Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Bombagyáros lett, miután áttért az iszlámra
Bombagyáros lett, miután áttért az iszlámra

Bombagyáros lett, miután áttért az iszlámra

Hirdetés

Az FBI játékmacit talált az egyik csőbombája mellett. Az sem zárható ki, hogy a közeledő ünnepek alatt a gyermekek életét is veszélyezteette volna.

Az alábbi rendőrségi képen látható Wesley Dallas Ayers csak az egyike azoknak, akik áttértek az iszlámra. A Jihadwatch szerint ez lehet az oka annak, hogy elkezdte a maga “szent háborúját”, házi készítésű bombákkal.

Bombagyáros lett, miután áttért az iszlámra

A 27 éves férfi Dél-Karolina három különböző helyszínén, forgalmas utak mentén helyezte el a robbanóeszközeit az év elején. Az egyik bomba felrobbant és valaki súlyosan megsebesült. A másik két bombát még időben sikerült hatástalanítani a nyomozóknak.

Ayers még három “hamis” bombát is elhelyezett a térségben, néhány olyan üzenettel, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy több és erősebb bombák következnek.Az FBI és más szervezetek egy hónapos nyomozás után találtak rá a lakhelyére.

Ott rengeteg robbanóanyagot találtak, egy felgyújtott Fehér Házat mutató és a dzsihádra utaló képet, arab feliratú eszközöket, bohóc és állatmaszkokat, valamint egy piros, ragyogó szemű játékmacit egy csőbombával együtt.

Az nem biztos, hogy a gyermekjátékokba is beszerelte volna a bombáit, de miután elismerte a vádakat, akár életfogytiglani börtönbüntetést és 250 ezer dolláros pénzbírságot is kaphat, de minimum 20 évet kell majd a rácsok mögött töltenie tömegpusztító fegyverek használata, előállítása és birtoklása miatt.

Forrás: Ripost/ Thestate

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: