Image default
Külföld

Bombafenyegetés: élő adás közben kiürítették a CNN New York-i irodáit

Péntekre virradóra – később hamisnak bizonyult – bombafenyegetések miatt kiürítették a CNN amerikai hírtelevízió irodáit New Yorkban, élő adás közben.

Don Lemon műsorvezető megszakította műsorát, majd kisvártatva Twitteren közölte: „Az én élő műsorom kellős közepén kellett evakuálni. Bombafenyegetés. Előre elkészített műsor megy adásba. A rendőrség nyomoz. Maradjanak velünk.”

A műsorvezető percekkel később az utcáról jelentkezett be, és elmondta: valaki betelefonált, hogy a szerkesztőség épületében öt bomba van elhelyezve. Az azonnal helyszínre vonuló rendőrség lezárta a környéket, és a kiürítés nyomban megkezdődött. Egy óra múltán azonban a munkatársak visszamehettek, és folytatódott az élő adás. A rendőrség Twitteren közölte, hogy a fenyegetés hamis volt, de a nyomozás folytatódik.

A CNN New Yorkban lévő irodáit októberben egyszer már kiürítették, szintén bombafenyegetés miatt. Akkor egy férfi robbanószerkezetet küldött az épületbe John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, aki a CNN rendszeres elemzője. Az elkövetéssel gyanúsított 56 éves Cesar Sayoc ellen vádat is emeltek, letartóztatásban várja a tárgyalását.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Macskanyállal és vodkával oltotta be betegeit az orvos

Mazsi

Matteo Salvini: Küldök önnek 20 migránst, gondoskodjon róluk! Oszd meg!

Géza

Rendkívüli állapotot hirdettek Washingtonban a hurrikán miatt

Géza