Főoldal » Bomba miatt tárták fel a sírt: nem hiszi el, mit találtak benne
Életmód hírek

Bomba miatt tárták fel a sírt: nem hiszi el, mit találtak benne

Miskolc — Nagy kő esett le Stos Béláné Hilda szívéről, amikor végre eltemethette az édesanyját.

gyászoló asszony ugyanis – mint megírtuk – hosszú ideig azért nem kapott engedélyt a búcsúztatásra, mert a sírban, ahova az anyja koporsóját eresztették volna le, állítólag egy háborús bomba lapultÁm most, miután feltárták a „veszélyzónát”, kiderült, hogy semmiért volt a sok hűhó: a hantban lapuló, pokolgépnek hitt tárgy ugyanis egy egyszerű vascső volt! kétségbeesett nő annak idején többek között a rendőrségtől is segítséget kért, mert ügyvédje véleménye alapján a hatóságnak kell intézkedni ilyen esetben, ám, ahogy a védő mondta, ez nem történt meg. Az illetékes rendőrkapitányság szerint ez nem így van.

– Az ügyvéd kijelentése valótlan, minden alapot nélkülöz – kezdte Janasóczki Attila sajtószóvivő. – 2019. január 30-án egy miskolci lakos tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában, hogy az egyik miskolci temetőben a hozzátartozója sírjába szeretné az elhunyt szülőjét temetni. Ám tudomására jutott, hogy egy 15 évvel korábbi temetés során állítólag találtak ott egy bombát, de azt akkor visszatemették. A kollégáim a bejelentést követően haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol megtették az elsődleges intézkedéseket, a Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálatát pedig azonnal értesítettük. A rendőrség tehát – amint a bejelentésről tudomást szerzett – a jogszabályi előírásoknak megfelelően, szakszerűen és haladéktalanul intézkedett – tájékoztatta lapunkat Janasóczki Attila.

A hantot végül fel is tárták. A vizsgálat során azonban bombát nem találtak, csupán egy mindössze úgy 15 centis fém csődarabot.

– Szerencsére, miután egy fémdetektorral átnézték a területet, és kiderült, hogy nincs bomba a sírban, semmi akadálya nem volt a temetésnek. Megnyugvást jelent számomra, hogy az édesanyám abban a hantban nyugodhat, amelyet még ő választott ki magának – érzékenyült el Stos Béláné.

Hogy mégis honnan eredt a bomba legendája? Úgy tudjuk, a sírásóknak egy régi kollégájuk hívta fel a figyelmét a sírban lapuló veszélyes „pokolgépre”. De mint kiderült, ő is csak hallotta valakitől, hogy ott valaki valamikor egy robbanótestet látott.

Az apró darabokat is jelzik

A fémkereső olyan készülék, amely elektromágneses indukció segítségével kijelzi a közelében lévő fémek jelenlétét. Ezek a detektorok képesek érzékelni akár egy gyufaszál méretű fémdarabot is a földben, típusuktól függően különböző mélységben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Pozsonyi Zita

Hasonló hírek

Emlékeztek még rá? Ilyen volt egy átlagos fürdőszoba a 80-as években..

Géza

Eper a mindenható (A cikk videókat tartalmaz)

Géza

Tíz roma szabadsághőst bemutató kiállítás nyílt a Terror Háza Múzeumban

Géza