Hirmagazin.eu
Főoldal » Boltok, utazás, patika – karácsonyi kisokos
Karácsony

Boltok, utazás, patika – karácsonyi kisokos

Változnak a menetrendek a közösségi közlekedésben az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor, december 24-én az üzletek pedig legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva.

MÁV

A MÁV december 24-én a szombati, 25-től 28-ig az ünnepnapi, 29-én a vasárnapi rend szerint közlekedteti a vonatokat.

anuár 1-jén az ünnepnapi menetrend érvényes, január 2-án, csütörtökön viszont már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

Az előzetes becslések szerint december 23-án is várhatóan több mint 100 ezren utaznak majd. A tömeges visszautazás miatt január 1-jén délután és január 2-án reggel, az iskola szünet vége miatt pedig 5-én várható majd napi 100 ezret meghaladó utasforgalom. A vasúttársaság ezért a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül – a helyfoglalások figyelembevételével plusz kocsival kiegészített – InterCityket is indít.

Volán

A Volánbusz-járatok december 24-én a szokottnál ritkábban, korlátozásokkal, 25-26-án a munkaszüneti menetrend szerint, szintén korlátozásokkal közlekednek a buszok. 27-én és 28-án a szabadnapi, 29-én a munkaszüneti, 30-án és 31-én a tanítási szüneti, január 1-jén a munkaszüneti, 2-án és 3-án pedig szintén a tanítási szüneti menetrend lesz érvényben.

BKK

December 24-én, kedden az utolsó metrószerelvények 15.30 körül indulnak a belvárosból, a felszíni járatok pedig 15-16 óra között indulnak utoljára. Idén a H5-ös, a H6-os és a H8-as HÉV is közlekedik 24-én. A Deák Ferenc tér és a repülőtér között egész nap közlekedik 100E busz, emellett változatlanul 0-24 óráig jár a 200E busz a Nagyvárad tér és a repülőtér között.

December 25-én (szerdán) és 26-án (csütörtökön) az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

Az éjszakai buszjáratok december 25-ről 26-ra (szerdáról csütörtökre) és december 26-ról 27-re (csütörtökről péntekre) virradóra a hétvégi menetrendjük szerint közlekednek. A jellemzően pénteken és szombaton éjszaka a H5-ös, a H6-os és a H8-as HÉV-vonalon közlekedő többlet éjszakai vonatok ezen az éjjelen nem indulnak.

December 25-én és 26-án a hajójáratok nem közlekednek.

December 27-én (pénteken) és 28-án (szombaton) a szombati menetrend lesz érvényben. December 29-én (vasárnap) a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok.

Nyitva tartás

Az üzletek december 24-én általában délig, illetve 14 óráig várják a vásárlókat. Később is nyitva tarthatnak a szórakozó- és vendéglátóhelyek mellett a benzinkutak, virág- és édességboltok, az alkalmazottal bíró kis non-stop üzletek és a pályaudvarok boltok.

Karácsony két napján nem lehet vásárolni, a boltok december 27-én reggel 6-kor nyitnak ki újra.

Patika

Ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak a karácsonyi ünnepek alatt.

December 24-én a pihenőnapokon is működő gyógyszertárak általában 12 óráig tartanak nyitva. 25-én és 26-án a 0-24 órás és az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Bankolás

Az ünnepek alatt leáll a banki ügyintézés is. Az átutalások is december 23. után legközelebb december 30-án mennek el. Akad néhány pénzintézet, amelyiknél a bankon belüli átutalások ilyenkor is működnek.

infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ez lesz idén karácsonykor a legfinomabb sütemény: fűszeres mézeskalács, ami pillanatok alatt elfogy majd!

Mazsi

Most ezeken a karácsonyi reklámokon sír mindenki + VIDEÓK!

Edit

Elbűvölő karácsonyi történet: Télapónak nézték a piros pulcsis bácsit

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------