Hirmagazin.eu
Főoldal » BKV-mutyi: Álljon ki Karácsony Gergely főpolgármester úr, és adjon számot a budapestieknek!
Belföldi hírek

BKV-mutyi: Álljon ki Karácsony Gergely főpolgármester úr, és adjon számot a budapestieknek!

A járvány első hulláma idején a BKV járatritkítása okozott felháborodást, a 3-as metróba nem került nyáron légkondicionáló – bár megígérte a főpolgármester –, a 14 év alattiak ingyenes utazásáról nem is beszélve.

Most a pandémia csúcsán sem megfelelő a járatok sűrítése, hiába kérte a kormányhivatal a fővárostól. A BKV ügyei egyre zavarosabbak – véli Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának tagja.

Jelen pillanatban a buszbérlési tender borzolja a kedélyeket.

Számos probléma felmerült a BKV-val kapcsolatban, például a 3-as metró felújítása sem halad megfelelően. Azt is halljuk, hogy a kormányhivatal felszólította a fővárost, hogy nagyobb mértékben figyeljen oda a járvány idején a buszjáratok sűrítésére – mondta Wintermantel Zsolt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

 

Kiemelte, hogy a fennálló problémák közül az autóbuszbérlés különleges fordulatot vett, ugyanis

Karácsony Gergely főpolgármester, aki átláthatóságot, tisztaságot, korrupciómentességet ígért, most nagyon zavaros ügybe bonyolódott.

Ismeretes, hogy a BKV használt buszok bérlésére írt ki pályázatot, ez már önmagában egy érdekes dolog, mivel tavaly Karácsony Gergely első döntése volt, hogy kihirdette Budapesten a klímavészhelyzetet, erre a BKV egy olyan pályázatot írt ki, amelyre 12 éves Euro 4-es dízel üzemű járművekkel is lehetett pályázni.

Ha fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, akkor

áldozni kell arra, hogy olyan buszok járjanak a főváros utcáin, amelyek nem okádják magukból a füstöt

– fogalmazott Wintermantel Zsolt.

Hangsúlyozta, hogy a főváros a tenderen havi 1,2 millió forintért bérel környezetszennyező buszokat, míg 1,9 millió forintért vadonatúj, Euro 6-os kategóriájú Mercedes buszokat lehetne beszerezni.

Van is ilyen eljárás, tehát a BKV tudna ezzel élni, mégis a 12 éves kohószökevényeket választotta,

ráadásul egy olyan vállalat nyert, amelyről egyre jobban bebizonyosodni látszik, hogy egy offshore hátterű cég, ami az egyik főpolgármesterhez köthető céghálóból kerül ki

– tette hozzá.

Nagyon olyan érzése van az embernek, hogy ezt a tendert nem véletlenül írták ki, és nem véletlenül nyerte ez a cég.

A pályázaton diadalmaskodó cég hét nappal a leadási határidő előtt alakult, nagyon úgy tűnik, hogy kifejezetten erre a tenderre hozták létre. Wintermantel Zsolt kiemelte, hogy várják Karácsony Gergely válaszát.

Nem elég a választások előtt hangzatos ígéreteket tenni. Álljon ki a budapesti közvélemény elé, és adjon számot arról, hogy mi a véleménye az eljárásról, mert ha ez így folytatódik, akkor nagyon rossz irányba megy a főváros

– fogalmazott.

A gondokat tetézi, hogy szombati hírek szerint a cég halasztást kért, mert nem tudja időre leszállítani a buszokat a BKV megfelelő telephelyeire. „Ez is erősíti azt a gyanút, hogy egy kamucégről van szó, melynek nem volt busza, és alkalmazottja is mindössze csak egy van. Komoly erkölcsi, jogi és szakmai aggályokat is felvet, ha ezzel a halasztási kérvénnyel kapcsolatban a BKV pozitívan nyilatkozik” – tette hozzá a BKK igazgatósági tagja.

Wintermantel Zsolt aláhúzta, hogy jelen pillanatban Karácsony Gergely a főpolgármester, így nem menekülhet el a felelősség és a budapestiek elől.

Nem csak akkor kell bátran Facebookozni, amikor klímavészhelyzetet jelent be, vagy valami teljesen jelentéktelen rovarhotel átadásán pózol, hanem

akkor is, amikor a budapestiek választ várnak erre a gyanús, mutyi buszbeszerzésre. Tájékoztatnia kell, számot kell adnia a főpolgármesternek arról, hogy mire költi a fővárosiak pénzét

– mondta. Az interjúben szóba kerültek a sokat vitatott biciklisávok is.

Az, hogy Karácsony Gergely a téli időszakra sem hajlandó elengedni az önkényesen kijelölt bicikli utakat, egyfajta csökönyösséget mutat, ráadásul pont akkor, amikor a hónap végével, vasárnaptól megszűnik a bubi közösségi kerékpározási rendszere

– mondta BKK igazgatósági tagja.

A bubik nem teljesen tűnnek el, azt ígéretek szerint tavasszal egy új rendszerrel, és jóval kisebb létszámban térnek vissza. Karácsony Gergely első érdemi kerékpáros intézkedése, hogy csökkenti a bubi rendszerben a kerékpárok számát. „Ennyit a környezettudatosságról és a kerékpáros közlekedésről” – tette hozzá.

A döntést a főpolgármester azzal indokolta, hogy télen a kerékpáros használat 10 százalékra csökken. Ezzel kapcsolatban Wintermantel Zsolt feltette a kérdést:

ha tizede a kerékpáros igény, akkor miért tartjuk fent a biciklisávokat?

Teljesen értelmetlen. Ez a fajta csökönyösség nem méltó egy kétmilliós lélekszámú város főpolgármesteréhez – hangsúlyozta álláspontját.

hirado, kossuthradio

Hasonló hírek

A migráció ösztönzése és legalizálása „Európa gyors halálához” vezethet

Géza

Hatvanhat négytalálatos volt az ötöslottón

Géza

Közép-Európa a kontinens legsikeresebb régiója

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!