Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Biztonságban az ünnepi készülődés idején is! Köszönjük rendőreinknek! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében. (2018. 12. 13., cs – 13:18, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az év végi ünnepek közeledtével a rendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket vonzó helyszínek biztonságára.

Ennek érdekében rendszeresen és visszatérően ellenőrzik az áruházak, bevásárlóközpontok, ünnepi forgatagok helyszíneit, a vásárok környékét, hogy megakadályozzák a jogsértéseket. A bűnmegelőzési szakemberek közvetlen figyelemfelhívással élnek a lakosok felé, hogy az ünnep valóban mindenki számára zavartalanul telhessen. Többek között szórólapokkal hívják fel a figyelmet az alkalmi tolvajok jelentétére és a betöréses lopások elkerülésének lehetőségeire is.

A karácsonyi bevásárlások idején mindenki rohan és türelmetlenebb lehet, épp ezért fontos, hogy a közlekedési szabályokra figyelmet fordítsanak! Természetes, hogy ebben az időszakban megnövekszik a közúti járműforgalom, a tömegközlekedési eszközök is zsúfolásig telnek. Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

  • Gyalogosként úttestre csak akkor lépjenek, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről! Ha meggyőződtek róla, hogy mindkét irányból megkapták az elsőbbséget!
  • Korlátozott látási viszonyok mellett növelheti a gyalogosok biztonságát a világos öltözet, esetleg fényvisszaverő csíkok használata. Ma már nagyon sok felsőruházatot és hátizsákot gyárilag ellátnak fényvisszaverőkkel.
  • Ne feledjék! Ha kerékpárra ülnek, lehetőleg viseljenek láthatósági mellényt!
  • A gépjárművezetők fokozott figyelemmel és körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket!
  • Figyeljenek gyalogosan közlekedő embertársaikra, ők a legvédtelenebb közlekedők!
  • Gépkocsivezetőként óvatosan közelítsék meg a buszmegállókat is, számítva a gyalogosok megjelenésére!
  • Ha járművet vezetnek, ne kockáztassanak, ne fogyasszanak alkoholt indulás előtt!
  • Gépjárművezetőként legyenek előzékenyek és türelmesek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Jelen cikk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőreink munkájáról szól, azonban hazánk minden megyéjében vigyáznak ránk az ünnepi készülődésben rendőreink! Köszönjük nekik! Hirmagazin.eu

Szövegbetét: Hirmagazin.eu

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Nem valószínű, hogy profi volt a Teréz körúti robbantó

Edit

Négyen meghaltak Somogyban

info

48 tő vadkender egy orosházi tanyánál (A cikk videót tartalmaz)

Géza