Image default
Belföldi hírek

Biztonság és fokozott rendőri jelenlét, a fővárosi karácsonyi vásárokon! (Olvasd el és nézd meg!)

A szélsőséges cselekmények, a zseblopások megelőzése, valamint a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében állandó a rendőri jelenlét a budapesti karácsonyi vásárokon. (2017. 11. 20., hétfő, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

NYÍLT ÉS LEPLEZETT RENDŐRI JELENLÉT MELLETT TECHNIKAI AKADÁLYOKKAL IS BIZTOSÍTJA A BRFK A FŐVÁROSI KARÁCSONYI VÁSÁROKAT!

Az év végi ünnepek közeledtével a főváros több pontján is karácsonyi vásárok nyílnak, amelyek jelentős számú vásárlót, turistát, illetve látogatót vonzanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei, illetve civil ruhás nyomozói nyílt és leplezett jelenléttel egyaránt jelen vannak a fővárosi vásárokon, illetve azok közvetlen közelében. A rendőri jelenlét célja az általános bűnmegelőzésen túl a zseblopások megakadályozása, megelőzése, valamint a vásárok biztonságának növelése, a közrend és közbiztonság fenntartása, a látogatók szubjektív biztonságérzetének erősítése.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szélsőséges cselekmények megelőzése, valamint a vásárra látogatók biztonsága érdekében idén fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett ki, amelyek a korábbi években tapasztaltakhoz képest is tovább növelik a biztonságot. A terelőelemek célja, hogy a rendőrség az élőerős jelenlét mellett, fizikai akadályokkal is erősítse a látogatók biztonságát, megakadályozza a tömegbe történő behajtásokat. A biztonság erősítése érdekében a rendőrség – a társszervekkel együttműködve – a nyílt rendőri jelenlét mellett, állandó leplezett jelenlétet is biztosít a karácsonyi vásárokon, valamint azok közvetlen közelében.

Felhívjuk a vásárra látogatók figyelmét, hogy értékeiket, pénztárcájukat ne hagyják elöl, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, mert a tolvajok ezekre a helyzetekre figyelnek fel elsősorban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzése érdekében kéri a gépjárművel érkezőket, hogy a gépjárművek utasterében, vagy egyéb látható helyen semmilyen értéktárgyat ne hagyjanak. A korábban megvásárolt ajándékokat lehetőség szerint ne a gépjárművek utasterében tárolják!

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy a vásárok környékén mind a gépjárművel, mind a gyalogosan érkezők fokozott körültekintéssel közlekedjenek, a megnövekedett forgalom miatt a szokásosnál nagyobb odafigyeléssel és türelemmel legyenek egymás iránt. A járművezetőknek és a gyalogosoknak is sokkal körültekintőbben kell közlekedniük, mert a téli időszakban jelentősen megváltoznak a közlekedési viszonyok!

Legyünk figyelmesebbek, vigyázzunk egymásra!

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

“Két gyerek volt a kezemben, azt hittem, nem bírom tovább”

Edit

BKK: a vezérigazgató tett feljelentést a vállalat teljes informatikai adatvagyonának elvitele miatt

info

Megnőtt a budapesti Havanna ázsiója, Kunhalmi Ágnes a piacon kampányol!

Géza