Hirmagazin.eu
Főoldal » Bízik a magyar gazdaságban a Moody’s – videó
Belföldi hírek

Bízik a magyar gazdaságban a Moody’s – videó

Újra közelebb került a magyar gazdaság a felminősítéshez.

Az egyik legnagyobb hitelminősítő az eddig stabilról pozitívra változtatta az ország adósbesorolásának kilátását. A Moody’s szerint a koronavírus okozta válság ellenére Magyarország jól teljesít: a visszaesés nem lesz olyan mértékű, mint máshol a kontinensen. Elemzők szerint nagy szó, hogy ebben a bizonytalan helyzetben érkezett a dicséret – hangzott el az M1 Híradójában.

Három nagyértékű beruházást jelentettek be az elmúlt hetekben. Debrecenben egy mikroszenzorokat gyártó svájci elektronikai óriáscég a cívis városban építi fel az anyavállalatán kívüli első európai gyárát. A világ egyik legmodernebb gyalogsági harcjárművét gyártják majd Magyarország legújabb hadiüzemében, Zalaegerszegen. Nagykállón pedig a sícipőket gyártó cég bővíti kapacitásait. Az olasz tulajdonos most úgy döntött jelentősen bővíti kapacitásait és a későbbiekben az alapanyaggyártás és a kutatás-fejlesztési feladatok egy részét is a nyírségi városba telepíti.

Ezek a beruházások azt jelzik, hogy a koronavírus okozta válság ellenére is a befektetők bíznak a magyar gazdaság erejében – számolt be az M1 Híródója.

Mint ahogy a világ legnagyobb hitelminősítője, a Moody’s is bízik, miután az eddigi stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Vagyis egy újabb jó bizonyítványt állítottak ki a magyar gazdaságról. A nemzetközi hitelminősítő egyebek mellett azzal indokolta döntését, hogy jóllehet a koronavírus-járvány negatív hatást gyakorol a magyar gazdaságra, de az nem lesz annyira erős, mint az Európai Unió más térségeiben.

Egyedülálló a magyar eredmény

Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában úgy fogalmazott: az uniós országok között egyedülálló a magyar eredmény, ugyanis az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították.

„A válság a magyar gazdaságra is rányomja a bélyegét, azonban az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbbak vagyunk, mint Európa más országai. A Moody’s szerint a járványt követően folytatódhat a gazdasági növekedés, ami a válság előtt jellemezte az országot” –  fogalmazott a tárcavezető.

Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte.

Az M1 Híradónak nyilatkozó elemző szerint egy olyan időszakban, amikor nagyon-nagy a bizonytalanság, a hitelminősítők szűkmarkúan mérik a dicséretet. De az is igaz, hogy az elmúlt évek magyar gazdasági adatai Európai Uniós mércével nézve is kimagaslóan jók voltak. A mostani döntés azt jelzi, hogy hamarosan felminősíthetik Magyarországot.

„Ha felminősítik az országot, az segít abban, hogy alacsonyabb legyen a kockázati felár. Ez azt jelenti, hogy olcsóbban tud az adott ország állampapírokat kibocsájtani, így kevesebb pénzt kell költeni az államadósság finanszírozására” – értékelt Németh Dávid, K&H Bank vezető elemzője.

Ez több tízmilliárd forintos megtakarítást jelenthet a költségvetésnek. Növekedhet a kormány mozgástere, aminek hatására újabb, a gazdaság megerősítését célzó intézkedések várhatók.

Magyarországot a három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban tartja nyilván. Elemzők szerint ez nagyon fontos üzenet a nemzetközi vállalatok számára, hogy érdemes nálunk elkölteniük a pénzüket. Erre szükség is van, hiszen minden egyes beruházás, befektetés fontos lépés a válság elleni küzdelemben.

M1, Hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán Viktor válaszolt az EP elnökének: a magyar kormányt az igazságügyi miniszter képviseli

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr: bárkivel vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot!

Géza

Puzsér szolidaritást vállal a Jobbik náci bűneit mentegető Karácsonnyal! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------