Image default
Tudástár - minden érdekesség

Bizarr genetikai mutáció: Hihetetlen, mi történt a banánnal!

A szokványos banánhéj ugyan elviekben ehető, de az íze és az állaga miatt mégiscsak kidobjuk. Na, ennek most vége!

Egy japán mezőgazdasági kutatóintézet tudósai ehető héjú banánt fejlesztettek ki, különböző nemesítési és génsebészeti beavatkozások révén! A különleges gyümölcs a ‘Mongee’ nevet kapta, ami a japán szlengben nagyjából annyit tesz, hogy hihetetlen – írja a Nypost.

Bizarr genetikai mutáció: Hihetetlen, mi történt a banánnal!
(instagram)

Az egész kísérletezgetés egyébként egy japán kutató hobbijából nőtte ki magát, aki a saját lakásán nevelgette a banánfáit. Egy olyan típust szeretett volna létrehozni, aminek a héja kellően vékony és elég ízletes ahhoz hogy emberek is elfogyasszák. Ez az otthoni passzió nőtte ki magát és lett belőle laboratóriumi kísérletezgetés, ami elég jó eredménnyel zárul: már kapható a héjastól ehető banán!

Bizarr genetikai mutáció Hihetetlen, mi történt a banánnal! 1
(instagram)

Egy helyi hírportál munkatársai már ki is próbálták a spéci banánt, amiről annyit mondtak, hogy: “Az íze erősen trópusi, kicsit az ananászéra hasonlít. A héja sokkal vékonyabb és lazább szerkezetű a szokásosnál, gond nélkül meg lehet enni, sőt élvezi is az ember.”

A Mongee banán egyébként nem olcsó mulatság, darabjáért nagyjából 5,75 amerikai dollárt, azaz átszámítva nagyjából 1500 forintot kérnek el. És egyelőre csak és kizárólag Tokió egyes élelmiszerboltjaiban hozzáférhető.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Turizmus világnapja szeptember 27.

info

Hihetetlen: öt napig ült a WC-n egy belga férfi, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe

Géza

Csontvázvirág: a virág, ami átlátszó lesz, ha vízzel érintkezik – videó

Géza