Hirmagazin.eu
Főoldal » Bizakodásra okot adó hír érkezett az influenzáról
Egészség - betegség

Bizakodásra okot adó hír érkezett az influenzáról

Az elmúlt napokban lassult a szezonális influenza terjedése Magyarországon – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentéséből. A fővárosi kórházak többségében azonban továbbra is részleges vagy teljes látogatási tilalom van érvényben.

Az előző heti 38 900 beteggel szemben a legutóbbi lezárt héten 38 ezeren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, vagyis 100 ezer lakos közül 387-en – írja legfrissebb jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Február 24-e és március 1-je között kilenc megyében emelkedett, négy területen, köztük Budapesten nem változott, nyolc megyében pedig csökkent az orvoshoz fordulók száma. A 100 ezer lakosra jutó betegek száma Pest megyében a legmagasabb. A publikált adatokból kiderül, hogy

az érintettek több mint harmada (37,5 százalék) 14 évnél fiatalabb,

33,3 százaléka 15 és 34 év közötti, 21,4 százaléka pedig a 35 és 59 évesek közül került ki, és csak nagyjából minden tizedik (7,8 százalék) influenzás 60 évnél idősebb. Vagyis az előző hetekben tapasztaltakhoz hasonlóan változatlanul az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek betegedtek meg leggyakrabban. A járvány öt hete alatt a lakosság 2 százaléka kereste fel orvosát influenzás tünetekkel, a betegszám nyolc hete tartó folyamatos emelkedése most megállt.

A fővárosi kórházak legtöbbjében továbbra is részleges vagy teljes látogatási tilalom van érvényben.

A gyermekkórházak, így a Heim Pál, a Beteshda és az I. számú Gyermekklinika mindegyik osztályát érinti a tilalom. A Jahn Ferenc Dél-pesti, illetve a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet csak bizonyos osztályokon, így például a szülészeten, új- és koraszülött részlegen tiltja a látogatást.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Minden, amit a tejsavó fehérje fogyasztásról tudni érdemes

Edit

Még a súlyos esetek sem reménytelenek

Edit

Egymilliót kértek a rákbetegtől – Szerinte semmit nem kapott a pénzért

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------