Hirmagazin.eu
Főoldal » Bírságokkal kitömött kassza mellett panaszkodik Karácsony Gergely főpolgármester úr..
Belföldi hírek

Bírságokkal kitömött kassza mellett panaszkodik Karácsony Gergely főpolgármester úr..

Egy dokumentum tanúsága szerint mintegy 10 százalékkal több késedelmi pótlékot és bírságot szedett be idén a főváros, mint 2019-ben.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat arról hallgat, hogy a közel 29 millió forintnyi, a budapestiektől elvett sarc milyen elemekből tevődik össze, de úgy tűnik, hogy eddig a fővárosi lakosok zsebe bánja az új főpolgármester regnálását.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a főváros iparűzési adóbevételei nem rosszabbak, mint Tarlós István idején, azonban Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője által közzétett dokumentumból az is látszik, hogy jelentősen megnövekedtek a „késedelmi pótlék, bírság” címén beszedett összegek.

Szó sincs tehát bevételkiesésekről vagy nehéz anyagi helyzetről, sőt,

a bírságok szintje mintegy 10 százalékkal, forintban kifejezve mintegy 29 millióval haladja meg az előző év azonos időszakában beszedett sarc mértékét.

Ennyivel maradt kevesebb a budapestiek zsebében késedelmi pótlék vagy bírság miatt.

Szerettük volna megtudni, hogy a dokumentumban szereplő bírságok és késedelmi pótlékok konkrétan milyen elemekből tevődtek össze, illetve mi az oka a bevételek növekedésének, ezért

megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot, de érdemi választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Azzal kapcsolatban is kérdéseket tettünk fel, hogy az iparűzési adóból származó bevételek ismeretében továbbra is terveznek-e hitelfelvételt, illetve adóemeléseket. Amennyiben a Fővárosi Önkormányzat válaszol kérdéseinkre, úgy frissítjük cikkünket.

Karácsony Gergelyre az utóbbi időben jellemzővé vált az arrogáns stílus: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felvetésére, miszerint „hol van az megírva, hogy öt helyettes kell a főpolgármester mellé?”, a főpolgármester úgy reagált, hogy nem tud erre válaszolni, mert ez

annyira lent van egy budapesti főpolgármesterhez képest.

(Az idézett mondatok elhangzása után nem sokkal már „csak” négy helyettese van a főpolgármesternek Dorosz Dávid lemondása miatt, akinek a munkásságáról – pontosabban annak hiányáról – korábban beszámoltunk.)

Megszorító politikát folytat Karácsony

A balliberális városvezetés regnálása alatt fokozatosan ellehetetlenül a budapestiek élete.

Elsőként az autósokat vették célba a kerékbilincs újbóli bevezetésének ötletével, de a nagy társadalmi nyomásnak engedve végül nem valósították meg a Demszky-korszakot feltámasztó intézkedést.

Aztán érkeztek a kerékpársávok, amivel előbb a Nagykörút forgalmát, majd később a parkolást lehetetlenítették el, és közben a parkolási díjak is emelkedtek számos kerületben.

A DK-s Niedermüller Péter által vezetett Erzsébetvárosban életszerűtlen módon és mindenféle egyeztetés nélkül megváltoztatták a forgalmi rendet, aztán kíméletlenül büntetni kezdték azokat az autósokat, akik „besétáltak” a csapdába.

Kommunikáció és más semmi

A megszorítások elfogadtatására kommunikációs kampányt hirdetett Karácsony Gergely.

A fővárost a Facebookon vezető főpolgármester ezért beszél folyamatosan Budapest anyagi „nehézségeiről” és az iparűzési adóról, mondván a fővárosnak nincs pénze, holott ezt az állítását már számtalanszor megcáfolták.

Ismeretes az az eset, amelyről mi is beszámoltunk, amikor egyik nap még 150 milliárdos mínuszról beszélt a főpolgármester, másnap pedig ő maga tette közzé a közösségi oldalon, hogy csaknem 130 milliárd forint van a főváros számláján.

A tömegközlekedőket is sújtják a baloldal intézkedései

A 3-as metró körüli botrányok egyre csak sokasodnak a főváros baloldali hatalomátvétele óta: nem elég, hogy

nem valósította meg kampányígéretét, a metrókocsik klimatizálását, hanem nyilvános ivókutakat helyeztek ki az állomásokra, mindezt egy világjárvány kellős közepén,

sőt, a korábban lezárt déli szakasz mellé Karácsony Gergelyék lezárattak még négy állomást.

Ezzel lényegében a 3-as metró vonalának felét használhatatlanná tették a budapestiek számára, és a koronavírus-járvány idején bevezették az „állomáspótló busz” fogalmát, amivel még szűkebb helyre terelték az utasokat.

Végül a Tarlós István-féle városvezetés által elindított déli szakasz felújításának befejezése után lezárták a metróvonal teljes középső szakaszát, de a felújítási munkálatokat nem kezdték meg azóta sem.

Alapcikk: Tokaji Gergő Máté

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Már csomagol a kórházban az első “plazmás” koronavírusos

Mazsi

Áder: Valóságos társadalmi mozgalom alakult ki az Arany-emlékévben

Géza

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!