Hirmagazin.eu
Főoldal » Bírsággal úszta meg a győri plázának kölcsönadott oroszlánkölyök gondozója
Belföldi hírek

Bírsággal úszta meg a győri plázának kölcsönadott oroszlánkölyök gondozója

Megszületett a kormányhivatal döntése annak az állatgondozónak az ügyében, aki még gyereknapon adott kölcsön egy kisoroszlánt egy győri bevásárlóközpontnak.

Gyereknap alkalmából egy győri bevásárlóközpont egy kisoroszlán mutogatásával próbált kedveskedni a plázázóknak. A több napra kibérelt vadállat azonban csak pár óráig maradt az üzletközpont központi helyén, mivel az emberek hatalmas felháborodása miatt inkább visszaléptek az akciótól.


Később kiderült, hogy a Noel Tanyának nem volt meg minden engedélye, az állatgondozó pedig politikai lejáratásnak gondolta a felháborodást.

A hvg.hu kiderítette, hogy Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal mostanra hozta meg a döntését, amelyben megbírságolta a vadállatidomárt, mégpedig a kiszabható legkisebb összegre, azaz 810 ezer forintra.

A kormányhivatal a határozatában megállapította, hogy több jogszabályt is megszegtek Kiara kiállításakor: egy veszélyeztetett állatfaj egyedét engedték emberek közé, ami ráadásul “különösen veszélyesnek minősül”. Továbbá a természetvédelmi engedéllyel sem rendelkeztek és a biztonsági követelményeket sem tartották be.

A győri hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály pedig a médiából tudta meg, hogy a bevásárlóközpontba vitték az oroszlánt.

A kormányhivatal arra jutott, hogy az állatbemutatót nem engedélyezték, és a jogszabályokat sem tartották be. “Bár baleset nem történt, de a bemutatás során nem volt megfelelően biztosítva ember és állat testi épsége” – írják az említett határozatban. S habár a simogatást tényleg nem engedélyezték, de fizikailag lehetséges lett volna. Összességében a szerencsének volt köszönhető, hogy senki nem sérült meg.

Forrás: allatportal.hu
Képek: hirmagazin.eu, Luca Galuzzi, Chris Eason, Winfried Bruenken

Hasonló hírek

Újabb, nagyon komoly elismerést kapott Orbán Viktor az Egyesült Államokból

Géza

Újra kétharmadot kapna a kormánypárt

Edit

Hivatalos látogatásra Indonéziába utazik Orbán Viktor

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------