Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Bírósági eljárás várhat az Orbán Viktornak fejlövést szánó szocialista politikusra

A Híradó.hu-nak nyilatkozó jogi szakértő szerint polgári jogi és büntetőjogi felelősségre vonás várhat az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagjára. Simon József, a szocialista párt képviselője tegnap este a Pesti Srácok Facebook-oldalán egy olyan képet osztott meg, amin több fideszes politikus között Orbán Viktor miniszterelnök szerepel, fején vérző sebbel.

 

Az MSZP pécsi elnökségi tagja által közzétett fotómontázs polgári jogi és büntetőjogi következményeket is felvet, mondta el portálunknak Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. Kiemelte, hogy bár a politikusoknak és egyéb közszereplőknek a joggyakorlat szerint többet kell tűrniük az átlagosnál, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az alapvető emberi méltóságukban is megsérthetik őket. A jogász szerint Simon József az ízléstelen felvétellel egyértelműen túlment ezen a határon, képmontázsának sugalmazása ugyanis dehumanizáló, így akár becsületsértés, és személyi jogok megsértése miatt is felelősségre vonhatják.

A fejbe lőtt miniszterelnököt ábrázoló montázsfelvétel nagy felháborodást váltott ki az online hírportál közösségi oldalán. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel az MSZP vezetését, hogy zárják ki a pártból Simon Józsefet, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagját.

A Tóth Bertalan szocialista parlamenti frakcióvezető korábbi kampányfőnökeként is tevékenykedő politikus a Pesti Srácok Facebook-oldalán megjelent cikk alatti bejegyzésében egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja a kormányfőt, és az a felirat olvasható rajta, hogy „Keresd a hibát! Én nem találtam”.

A Fidesz a történtek után választ vár Karácsony Gergelytől, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnöktől arra, megengedhetőnek tartják-e az MSZP-ben, hogy valaki politikai ellenfelei kivégzésére hívjon fel, illetve ezt kívánatosnak tüntesse fel – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője. „Meddig lehet ezután Simon József az MSZP tagja?” – tette fel a kérdést.

Gulyás Gergely azt is mondta, hogy az MSZP annak a kommunista állampártnak a jogutódja, amely a politikai ellenfeleit felakasztatta, kivégeztette, a fizikai megsemmisítésüket is megengedhetőnek tartotta. „Az a kérdésünk Molnár Gyulához és Karácsony Gergelyhez, hogy leszámolt-e ezzel az örökségével (…) az MSZP, vagy még ma is megengedhetőnek tartja az MSZMP által a politikai ellenfelekkel szemben alkalmazott eszközöket” – közölte.

Kép: badog

Azt is kérdezte a fideszes politikus a szocialista párt elnökétől és kormányfőjelöltjétől, hogy „ez fogja-e jellemezni az MSZP kampányát, belefér-e az ellenfelek fizikai megsemmisítésére való felhívás az MSZP kampányába”. A frakcióvezető végül arra hívta fel Simon Józsefet, Karácsony Gergelyt és Molnár Gyulát, hogy kérjenek bocsánatot Orbán Viktortól, továbbá felszólított arra, hogy „a közéleti szerepvállalásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan” pécsi politikust azonnali hatállyal zárják ki az MSZP-ből.

Az MSZP sem tartja helyesnek, de a Fideszt hibáztatják

Az MSZP közleményt adott ki az ügyben, melyben azt írták, elutasítják a gyűlöletkeltés minden formáját, ugyanakkor a Fideszt hibáztatják.

Molnár Gyula, a párt elnöke az M1-nek úgy fogalmazott: „A magunk részéről elhatárolódunk ettől, nem tartjuk helyesnek.” A szocialisták vezetője hozzátette, hogy a felelősöket azok között kell keresni, akik ezt a hangulatot Magyarországon előidézték.

Az üggyel kapcsolatban az M1 Híradója megkereste Simon Józsefet, hogy megkérdezzék a feltett kép alapján, helyén valónak tartja-e a miniszterelnök meggyilkolását? Valamint, hogy Mellár Tamás képviselőjelölt kampányát is segíteni fogja-e a következő időszakban, hiszen korábban Tóth Bertalan szocialista parlamenti frakcióvezető kampányfőnöke volt a Kertvárosban. Erről tanúskodik a közösségi oldalára feltöltött több tucat fénykép is. Az MSZP pécsi irodájánál azonban senki sem nyitott ajtót a stábnak.

A frakcióvezető végül arra hívta fel Simon Józsefet, Karácsony Gergelyt és Molnár Gyulát, hogy kérjenek bocsánatot Orbán Viktortól, továbbá felszólított arra, hogy “a közéleti szerepvállalásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan” pécsi politikust azonnali hatállyal zárják ki az MSZP-ből.

Forrás: hirado.hu, pecsiujsag.hu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: A baloldal a multik, a kormány az emberek oldalán áll – videó

Géza

Elektronikus személyi – Péterfalvi szerint nem csökkenhet az adatvédelem

info

Hullajtott szarvasagancsokból készült kapu fogadja a látogatókat – Fotókon a vadászati világkiállítás nyitónapja..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian