Hirmagazin.eu
Főoldal » Bírósággal fenyegetik a Hableány elhunyt matrózát: édesanyja teljesen összetört a tragédia óta, most megtörten nyilatkozott
Életmód hírek

Bírósággal fenyegetik a Hableány elhunyt matrózát: édesanyja teljesen összetört a tragédia óta, most megtörten nyilatkozott

Budapest — Bírósággal, végrehajtóval fenyegeti az egyik telefonszolgáltató a május 29-én elsüllyedt Hableányon elhunyt matrózt, Pethő Jánost (†53).

Kisírt szemmel nyitott ajtót szolnoki otthonában Julika néni, a tragikus sorsú matróz édesanyja. A 81 éves, madárcsontú asszony a tragédia óta fogy, naponta csak egy kiflit képes megenni.

– Ez a lakás, ahol élek, számomra a pokol – panaszolta a Blikknek Julika néni. – Szenvedek itthon, napközben hiába megy a tévé, rá se nézek, este pedig altatóval próbálok aludni, de nem tudok. Állandóan Jani szavait hallom. Gyakran beszélek is hozzá. Már nincs öröm az életemben, csak azt várom, mikor megyek a kisfiam után. Amikor a hajón elbúcsúztatták, láttam a fotóját, majd a hamvait beleengedték a hullámsírba… Akkor döbbentem rá, hogy ő már tényleg nincs többé.

Julika néni nem tudja feldolgozni fia halálát, a levélben érkező felszólítások mindig megrázzák /Fotó: Virág Márton

Fájdalmának feldolgozását nem segíti, hogy az egyik telefonszolgáltató cég – akitől a fia részletre készüléket vásárolt – felszólító levelekkel bombázza. A halott fiát felszólították, hogy egy összegben fizesse ki a telefon árát, 102 520 forintot, különben bíróságra viszik az ügyet.

– Július 9-én a kisebbik fiam, Tibor bevitte a telefonos cég ügyfélszolgálatára János halotti bizonyítványát – idézte fel Julika néni. – Elmagyarázta, hogy tragédia történt, a bátyja nem él, ne küldjenek a címemre több levelet, mert ez rendkívül felzaklat engem.

János a Hableánnyal együtt merült a hullámsírba. Vele volt a telefonja, ami miatt zaklatják családját

Ennek ellenére augusztus végén a telefonos cégtől újabb felszólítás érkezett Julika néni címére, hogy a fia – akiről addigra már biztosan tudták, hogy májusban meghalt – egy összegben fizesse be a tartozását. Az eset után János öccse, Tibor ismét visszament az ügyfélszolgálatra.

Tibor, János öccse bejelentette, hogy testvére meghalt, de hiába /Fotó: Virág Márton

– Reklamációmra az ügyintéző kedvesen bólogatott, megígérte, méltányosságból elengedik a fivérem tartozását, és ott, előttem meg is írta a kérvényt – vette át a szót édesanyjától az elhunyt matróz öccse, Pethő Tibor. – Erre „Kedves János!” megszólítással újabb fizetési felszólítást küldtek a halott bátyámnak, mondván: méltányosságról szó sem lehet. Ezt az eljárást kegyeletsértőnek, az édesanyámmal szemben pedig embertelennek tartom – szögezte le Tibor.

A Blikk megkereste a szolgáltatót, akik kivizsgálják az ügyet, így későbbre ígértek választ.

Megérné elengedni

A matróz családjának ügyvédje, dr. Magyar György szerint a cégnek megérte volna elengedni ezt a csekélynek mondható tartozást. – Jogszerűen egy szolgáltató egyébként követelheti az elhunyt tartozását az örökösöktől a hagyaték erejéig, de a gyászoló család még nem tart itt – magyarázta az ügyvéd.

blikk

Hasonló hírek

A kényelmes a menő: Mutatjuk a legtrendibb cipőket

Edit

Melegfiúk és melegbácsik a háborús Budapesten

Géza

Névnapok december 6.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------