Image default
Életmód hírek

Bírósággal fenyegetik a Hableány elhunyt matrózát: édesanyja teljesen összetört a tragédia óta, most megtörten nyilatkozott

Budapest — Bírósággal, végrehajtóval fenyegeti az egyik telefonszolgáltató a május 29-én elsüllyedt Hableányon elhunyt matrózt, Pethő Jánost (†53).

Kisírt szemmel nyitott ajtót szolnoki otthonában Julika néni, a tragikus sorsú matróz édesanyja. A 81 éves, madárcsontú asszony a tragédia óta fogy, naponta csak egy kiflit képes megenni.

– Ez a lakás, ahol élek, számomra a pokol – panaszolta a Blikknek Julika néni. – Szenvedek itthon, napközben hiába megy a tévé, rá se nézek, este pedig altatóval próbálok aludni, de nem tudok. Állandóan Jani szavait hallom. Gyakran beszélek is hozzá. Már nincs öröm az életemben, csak azt várom, mikor megyek a kisfiam után. Amikor a hajón elbúcsúztatták, láttam a fotóját, majd a hamvait beleengedték a hullámsírba… Akkor döbbentem rá, hogy ő már tényleg nincs többé.

Julika néni nem tudja feldolgozni fia halálát, a levélben érkező felszólítások mindig megrázzák /Fotó: Virág Márton

Fájdalmának feldolgozását nem segíti, hogy az egyik telefonszolgáltató cég – akitől a fia részletre készüléket vásárolt – felszólító levelekkel bombázza. A halott fiát felszólították, hogy egy összegben fizesse ki a telefon árát, 102 520 forintot, különben bíróságra viszik az ügyet.

– Július 9-én a kisebbik fiam, Tibor bevitte a telefonos cég ügyfélszolgálatára János halotti bizonyítványát – idézte fel Julika néni. – Elmagyarázta, hogy tragédia történt, a bátyja nem él, ne küldjenek a címemre több levelet, mert ez rendkívül felzaklat engem.

János a Hableánnyal együtt merült a hullámsírba. Vele volt a telefonja, ami miatt zaklatják családját

Ennek ellenére augusztus végén a telefonos cégtől újabb felszólítás érkezett Julika néni címére, hogy a fia – akiről addigra már biztosan tudták, hogy májusban meghalt – egy összegben fizesse be a tartozását. Az eset után János öccse, Tibor ismét visszament az ügyfélszolgálatra.

Tibor, János öccse bejelentette, hogy testvére meghalt, de hiába /Fotó: Virág Márton

– Reklamációmra az ügyintéző kedvesen bólogatott, megígérte, méltányosságból elengedik a fivérem tartozását, és ott, előttem meg is írta a kérvényt – vette át a szót édesanyjától az elhunyt matróz öccse, Pethő Tibor. – Erre „Kedves János!” megszólítással újabb fizetési felszólítást küldtek a halott bátyámnak, mondván: méltányosságról szó sem lehet. Ezt az eljárást kegyeletsértőnek, az édesanyámmal szemben pedig embertelennek tartom – szögezte le Tibor.

A Blikk megkereste a szolgáltatót, akik kivizsgálják az ügyet, így későbbre ígértek választ.

Megérné elengedni

A matróz családjának ügyvédje, dr. Magyar György szerint a cégnek megérte volna elengedni ezt a csekélynek mondható tartozást. – Jogszerűen egy szolgáltató egyébként követelheti az elhunyt tartozását az örökösöktől a hagyaték erejéig, de a gyászoló család még nem tart itt – magyarázta az ügyvéd.

blikk

Hasonló hírek

A lány pánikba esik, amikor két férfi sarokba szorítja a parton. Aztán meglátja a félelmet a szemükben, és elszaladnak

Mazsi

Szabad-e locsolni? – Na de miért is?

Edit

Jelek, hogy tetszünk az egyik barátunknak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------