Hirmagazin.eu
Főoldal » Bill Gates: Akár 30 millió ember is meghalhat a jövőben egy világméretű járványban
Tudástár - minden érdekesség

Bill Gates: Akár 30 millió ember is meghalhat a jövőben egy világméretű járványban

Szerinte az emberiséget sokkal inkább fenyegeti egy hatalmas járvány veszélye, mint a nukleáris háború, vagy a mesterséges intelligencia.

Bill Gates és felesége, Melinda Gates a Goalkeepers közegészségügyről szóló éves jelentésben azt írták, hogy a következő évtizedek legnagyobb veszélyforrása egy egész világot érintő hatalmas járvány lehet.

Szerintük a fertőzésnek nagyobb a valós veszélye, mint egy nukleáris háborúnak, vagy a mesterséges intelligencia támadásának. Bár folyamatosan fejlődik az orvostudomány, még sincs kellőképpen felkészülve egy ilyen egészségügyi katasztrófára.

A járványt kiválthatja maga a természet, de akár a bioterrorizmus is okozhatja. Az epidemiológusok szerint

a levegőben terjedő kórokozók akár 30 millió ember halálát is okozhatják egy év alatt. Erre a következő 10-15 évben reális esély lehet.

Bill Gates elgondolását több szakember is megerősítette. Az amerikai Blue Ribbon Study Panel biovédelmi csoport volt elnökségi tagja, George Poste azt mondta, hogy

bár 100 éve nem voltak hatalmas pusztítást okozó fertőzések, de bekövetkezhet egy hasonló, mint az 1918-as spanyolnátha, amelyben 50 millióan haltak meg.

Szerinte az ilyen megbetegedések természetes úton alakulhatnak ki, azaz a terrorista módszer szerinte nem kivitelezhető.

A szakember szerint komolyan kell venni a járványokat, figyelni kell terjedésüket. A fejlesztésekben pedig gyorsítani kell a diagnosztikai teszteket, az újfajta vakcinák kidolgozását – írta a 24.hu.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Madáretető bögréből házi készítésű faggyútömbbel

Géza

13 éves magyar lány világkörüli útjától hangos a net

info

Az egész NATO háborúba mehet az Iszlám Állam ellen

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!