Főoldal » Biden szerint Trump lehet a befutó
Külföld

Biden szerint Trump lehet a befutó

forrás: www.politico.com

“Igen, megtörténhet” – mondta Joe Bidennek hétfő este Donald Trump elnökké választásának esélyeiről egy hétfő esti interjúban, amelyet élőben közvetített az NBC televíziós csatorna.

Donald Trump még mindig óriási előnnyel vezeti a republikánus jelöltségre pályázók listáját, és az “elnökcsináló” iowai választásig már csak további 3 hetet kell kihúznia.

“Ha valamilyen okból mégis megválasztanák, – és remélem, hogy ez nem történik meg, hiszen fundamentálisan különböző nézeteket vallunk – abban reménykedek, kicsit komolyabban veszi majd a feladatokat, időt és energiát fordít arra, hogy megtanulja, mitől működik Amerika. Emellett belpolitikai és külpolitikai kérdésekben is bővíteni kellene a tudását. Lássuk be, hosszú út áll előtte.”

Az egyik feltett kérdésben a riporter azt firtatta, hogy Biden szerinte milyen hatással lesz a demokráciára Trump elnöksége.
Az alelnök kifejtette: “A demokrácia alapja a nyitottság, bárki felszólalhat, figyelni fognak rá. Fölösleges előre ilyen ítéleteket hozni. Trump egy megosztó személyiség, ezt még ő is elismeri. Egy ilyen erősen megosztó elnök pedig nem tenne jót az Egyesült Államoknak.”

Biden szerint Trump lehet a befutó
Burlington, 2016. január 8. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember egy választási kampánygyűlésen a Vermont állambeli Burlingtonban 2016. január 7-én. A közvélemény-kutatási adatok szerint a republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját Trump vezeti.(MTI/AP/Charles Krupa)

Joe Biden amerikai alelnökről korábban olyan hírek szállingóztak, hogy ő is harcba szállna a jelöltségért, de végül úgy döntött, inkább csak kívülállóként nézi végig a választási maratont.

Trump közben tovább borzolta a kedélyeket, mikor kidobatott egy némán tüntető muzulmán nőt a péntek esti dél-karolinai gyűléséről. A nő “Salam, békével jöttem” feliratú pólóban volt, és spontenaitását illetően erősen megoszlanak a vélemények.

 

Hasonló hírek

Fához kötöztek egy megvert migránst Németországban

Edit

Újabb tűz Németországban a menedékkérők egyik szálláshelyén

Edit

Videót készített a menekültszállói erőszakról a két elkövető

Edit