Hirmagazin.eu
Főoldal » Biden felhívta Putyint..
Külföld

Biden felhívta Putyint..

Joe Biden amerikai elnök felhívta Vlagyimir Putyint és egy harmadik országban, az elkövetkező hónapok során megtartandó találkozót javasolt neki

– közölte kedden a Fehér Ház.

Mint az amerikai elnöki hivatal írta: a beszélgetés során Joe Biden hangsúlyozta az Egyesült Államok elkötelezettségét Ukrajna területi integritása mellett, és aggodalmának adott hangot a jelentős orosz haderőösszevonás miatt a Krím-félszigeten és Ukrajna határán.

Az amerikai elnök azt is világossá tette, hogy az Egyesült Államok határozottan fel fog lépni nemzeti érdekeinek védelmében, reagálva az orosz lépésekre, mint például a kibertámadások vagy a választási beavatkozás.

A Kreml azt közölte, hogy Putyin elnök kifejtette amerikai partnerének az ukrajnai politikai rendezés orosz megközelítését. Az orosz államfői hivatal által kiadott tájékoztatás szerint Biden az általa kezdeményezett telefonbeszélgetés során a kapcsolatok normalizálásának szándékáról tett említést.

A felek emellett tárgyaltak az iráni nukleáris megállapodás kilátásairól, az afganisztáni rendezésről és a klímaváltozásról. A Kreml megerősítette, hogy Biden találkozót javasolt Putyinnak.

A két vezető másodszor beszélt telefonon az amerikai elnök beiktatása és először azóta, hogy Biden szűk egy hónappal ezelőtt egy televíziós interjú során – egyetértve a riporterrel – lelketlen gyilkosnak nevezte az orosz államfőt, és azt ígérte, Putyin meg fog fizetni azért, hogy Donald Trump előző amerikai elnök javára próbálta billenteni a 2020-as elnökválasztást.

Közben az amerikai elnök szeptember 11-éig akarja kivonni az amerikai csapatokat Afganisztánból – írta a The Washington Post című lap és a Reuters hírügynökség kedden bennfentes forrásokra hivatkozva, akik szerint Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter szerdán tájékoztatja a döntéséről a NATO-szövetségeseket Brüsszelben, az elnök pedig a nyilvánosság előtt tesz bejelentést erről. Megjegyzik ugyanakkor, hogy a csapatkivonás bizonyos biztonsági és emberi jogi garanciák alapján mehet végbe.

Ez alapján tehát biztosnak tűnik, hogy aligha tartható az amerikai katonák távozásának a tálibokkal a Trump idején kötött dohai egyezményben szereplő, május 1-jei határideje.

24

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem “vásárolhatják ki” magukat a menekültek befogadását elutasító tagországok

info

Élőlánc a a Moldvát Erdéllyel összekötő autópályáért

Géza

„Egy ártatlan ember életét vettem el” – 40 év után kért bocsánatot John Lennon gyilkosa Yoko Onótól

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!