Hirmagazin.eu
Főoldal » Bezártam a kulcsot a kocsimba – törjem fel a saját autómat?
Autók - motorok - hajók

Bezártam a kulcsot a kocsimba – törjem fel a saját autómat?

Sűrűn előforduló probléma, hogy valaki bezárja a slusszkulcsot az autójába, amelybe így képtelen bejutni. Ilyenkor több megoldás közül válogathatunk, az egyik, hogy feltörjük a saját autónkat.

Igen, ez is lehetséges, de azért van ennél jobb javaslatunk. Ha jót akarunk, kérjük inkább egy szakember segítségét.

A slusszkulcs bezárása a saját autónk utasterébe olyan probléma, amely az életben legalább egyszer megtörténik az emberek többségével. Ilyenkor az első reakció mindig a pánik, hiszen ha sietünk, rohanásban vagyunk, biztos, hogy elkésünk, mivel nem lesz egyszerű bejutni a kocsiba. Érdemes azonban lenyugodni, átgondolni minden lehetőséget, ellenőrizni az összes ajtót és ablakot, hátha valamelyik mégis nyitva maradt. Ha mégsem, mehetünk tovább az optimális megoldás keresésében.

Óvatosan az internetes tippekkel

Extrém lehetőségnek hangzik, mégis jelenthet választási lehetőséget a saját autónk feltörése. Fontos, hogy megértsük, ennek jelentős veszélyei vannak, akár az egész zárszerkezetet is elronthatjuk, ha rosszul csináljuk, ami pedig súlyos kárt, illetve javítási költséget hoz majd magával. Ha bezártuk a kulcsot a kocsinkba, nem a legjobb döntés a felelőtlen internetes keresések böngészése. Sok jó ötletet lehet ott találni, ez igaz, de butaságokat, veszélyes megoldásokat is tartalmaznak majd a javaslatok. Azaz ha keresgélünk, azt tegyük úgy, hogy több helyen is megnézzük a lehetőségeket, ezzel megpróbáljuk a legkevésbé problémás technikát kiválasztani. Bár izgalmasan hangzik, bölcsen mondjunk le a WC-pumpáról, a csavarhúzóról, de a féltéglát se vegyük a kezünkbe.

Akkor mégis mit tegyünk?

A legjobb, ha felkeresünk egy szakembert, aki megfizethető összegért, probléma nélkül elvégzi a kulcsmentést. Az ajtónyitás Budapesten szerencsére már költséghatékonyan és gyorsan megoldható. Ha szeretnél erről bővebben olvasni, nézd meg itt a lehetőségeket. Előfordulhat, hogy a magad ura vagy, nem szeretsz segítséget kérni, így az autófeltöréshez is érzel lendületet. Ebben az esetben azt a megoldást javasoljuk, amihez egy drót és egy felfújható párna szükséges. Utóbbi az ajtókeret és a védőgumi közé való, a felfújásával pedig egy apró rést képezhetünk az ajtón, sérülés okozása nélkül. Ha ez megvan, a dróttal akkor sem tudjuk a kulcsot kivenni, annyi helyünk nem lesz. Viszont megpróbálhatjuk az elektromos ablakok működtetését, vagy az ajtónyitó gomb aktiválását. Sikerült? Jár a taps! Nem jött össze? Ne erőltesd tovább, add fel inkább, mert csak kárt okozol a drága és szeretett autódban. Hívj szakembert!

Hogy mivel tud többet a „szaki” egy átlagembernél?

Nagy rutinja van, hiszen több tucatszor elvégezte már a műveletet. Az is fontos, hogy rendelkezik a megfelelő eszközparkkal, amelyeket tűpontosan, hiba nélkül tud használni. Ráadásul felelősséget vállal a munkájáért, így nem kell sem féltenünk a fényezést, sem a zárszerkezetet. Ha a saját kocsinkat szeretnénk feltörni, a szakember segítségével történő megoldást javasoljuk, a partizánakciók ugyanis csúfos véget érhetnek. Ha megtörténik a baj, gondolkodjunk higgadtan, találjuk meg a legjobb gyógymódot a problémára.

Hasonló hírek

Idén is megtartják az Épített Motorok és Autók találkozóját

info

Pénzt találtál a kocsid szélvédőjén? Ne hidd, hogy mázlid van, nagy veszély leselkedik rád!

Mazsi

Kolbásszá alakítottak egy régi Volkswagen Transportert

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!