Hirmagazin.eu
Főoldal » Bezártak a közművelődési intézmények, mozik, színházak, könyvtárak és múzeumok – videó
Életmód hírek

Bezártak a közművelődési intézmények, mozik, színházak, könyvtárak és múzeumok – videó

Keddtől bezártak a közművelődési intézmények, könyvtárak, mozik, színházak, emellett bizonytalan ideig nem lehet zenés, táncos és szórakoztató rendezvényeket sem tartani.

A sportrendezvényeken pedig nem vehetnek részt szurkolók. A csoportosulásokat korlátozó intézkedések azért vezette be a kormány, hogy lassítsa a járvány terjedését – derül ki az M1 Híradójából.

A következő időszak feladatairól tanácskoztak a művelődési szakemberek Zalaegerszegen. Amellett, hogy digitális anyagokkal készülnek a gyerekeknek és a felnőtteknek, a következő hetekben dönteniük kell a nyári rendezvények sorsáról is.

Folyamatosan csörgött a telefon az esztergomi művelődési központban. Az embereket az érdekelte, hogyan válthatják vissza a megvásárolt jegyeiket, vagy hogyan hasznosíthatják a jövőben. A központ vezetője azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a megváltozott körülmények mellett is ellássák kultúraközvetítő szerepüket.

A Göcseji Múzeum az Oktatási Hivatallal együttműködve az online oktatásba beépíthető anyagot dolgoz ki.

A színházak sem hagyják magukra a közönséget. Kecskeméten a színészek mesét olvasnak, amit a helyi televízióban és az intézmény közösségi oldalán nézhetnek meg a gyerekek.

A koronavírus-járvány miatt keddtől nem nyithatnak ki a közművelődési intézmények, könyvtárak, színházak, mozik, emellett tilos a táncos, zenés és szórakoztató rendezvények szervezése, szigorították a sporteseményeket is.

A művészek mindent megtesznek azért, hogy az emberek a szabályokat betartva hasznosan tölthessék a szabadidejüket. A Budapesti Fesztiválzenekar például minden nap Karanténestet tart, amit a zenekar közösségi oldalán lehet megnézni.

A Művészetek Palotája pedig megnyitotta médiatárát, ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint száz koncert, előadás és irodalmi est felvétele.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Te tudod, hány kilónak kellene lenned? Itt a legújabb számítási mód!

Mazsi

9 régi takarítási trükk, ami ma is beválik

Edit

Magyarország az élmezőnyben jár a kiberbiztonság területén Európában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------