Hirmagazin.eu
Főoldal » Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!
Gazdaság

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!

Ugyanis ugyan­olyan címke alatt rosszabb élel­mi­sze­re­ket árul­nak ná­lunk, mint Nyu­gat-Eu­ró­pá­ban. A ma­gyar ha­tó­sá­gok át­fogó vizs­gá­latba kezd­tek, hogy össze­ha­son­lít­sák az oszt­rák és a ma­gyar élel­mi­sze­re­ket. A Ri­post elébe ment a vizs­gá­lat ered­mé­nye­i­nek, és be­vá­sá­rol­tunk Auszt­ri­á­ban!

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a mi élelmiszereink megütik-e a sógorék mércéjét.

Az egyik osztrák mezővárosban, a pátfalui (podersdorfi) Sparban szereztünk be olyan nyugati termékeket, amikből itthon is – elméletileg – ugyanolyat találunk. Az áruk magyar párját egy budapesti Spar áruházban vásároltuk meg.Ezután a tettek mezejére léptünk, és több szempontból is összehasonlítottuk a magyar és osztrák termékeket. Jó néhány élelmiszernél különbséget találtunk, mindig a mi kárunkra!

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!

Volt persze olyan termék is, amelynél megegyezett a magyar és az osztrák verzió összetétele. Amikor kibontottuk és megkóstoltuk ezeket, akkor is gyakran kiderült, hogy az osztrák másként néz ki vagy más az íze! Az osztrák Oreo keksz például valamivel kakaósabb, sötétebb színű, mint a magyar, a Kinder tejcsokoládé osztrák verziója kapucsínós mellékízű.

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut! 1
Fotó: Keller Mátyás

Ezek után nagyon várjuk a hivatalos magyar vizsgálat eredményeit. A magyar hatóságok több mint száz terméket hasonlítanak össze – vajon mennyiről derül majd ki, hogy rosszabb minőségű a magyar, mint az osztrák?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Újabb 3 százalékkal emelkedhetnek jövőre a nyugdíjak

Géza

Rákbetegeket téveszthetett meg, milliós bírságot kapott

Edit

Megvédte a kormány a termőföldet a spekulánsoktól

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------