Image default
Gazdaság

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!

Ugyanis ugyan­olyan címke alatt rosszabb élel­mi­sze­re­ket árul­nak ná­lunk, mint Nyu­gat-Eu­ró­pá­ban. A ma­gyar ha­tó­sá­gok át­fogó vizs­gá­latba kezd­tek, hogy össze­ha­son­lít­sák az oszt­rák és a ma­gyar élel­mi­sze­re­ket. A Ri­post elébe ment a vizs­gá­lat ered­mé­nye­i­nek, és be­vá­sá­rol­tunk Auszt­ri­á­ban!

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a mi élelmiszereink megütik-e a sógorék mércéjét.

Az egyik osztrák mezővárosban, a pátfalui (podersdorfi) Sparban szereztünk be olyan nyugati termékeket, amikből itthon is – elméletileg – ugyanolyat találunk. Az áruk magyar párját egy budapesti Spar áruházban vásároltuk meg.Ezután a tettek mezejére léptünk, és több szempontból is összehasonlítottuk a magyar és osztrák termékeket. Jó néhány élelmiszernél különbséget találtunk, mindig a mi kárunkra!

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut!

Volt persze olyan termék is, amelynél megegyezett a magyar és az osztrák verzió összetétele. Amikor kibontottuk és megkóstoltuk ezeket, akkor is gyakran kiderült, hogy az osztrák másként néz ki vagy más az íze! Az osztrák Oreo keksz például valamivel kakaósabb, sötétebb színű, mint a magyar, a Kinder tejcsokoládé osztrák verziója kapucsínós mellékízű.

Bevásároltunk Ausztriában! Nekünk tényleg a vacak jut! 1
Fotó: Keller Mátyás

Ezek után nagyon várjuk a hivatalos magyar vizsgálat eredményeit. A magyar hatóságok több mint száz terméket hasonlítanak össze – vajon mennyiről derül majd ki, hogy rosszabb minőségű a magyar, mint az osztrák?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megkezdődtek a próbafutások a 3-as metró újpesti szakaszán

Géza

Az olcsó kenyér fele vegyszer!

Mazsi

Végre! Olyan változás jön a Nyugati pályaudvaron, melyet már rég vártunk! Oszd meg!

Géza