Főoldal » Bevándorlásellenes aktivisták tüntettek Olaszországban
Külföld

Bevándorlásellenes aktivisták tüntettek Olaszországban

Az önmagát szélsőjobboldaliként és bevándorlás ellenesként meghatározó Forza Nuova, magyarul Új erő nevű párt több tucat aktivistája tüntetett az olaszországi Macerataban. Ott, ahol a múlt héten afrikaiakra nyitott tüzet egy szélsőséges.

Luca Traini fekete Alfájával hirtelen lefékezett egy bár előtt, és az ablakon keresztül több lövést is leadott fekete afrikai migránsokra, majd elmenekült.

Hat embert sebesített meg. Gyorsan elfogták. Kihallgatásakor az egyébként nyíltan náci nézeteket valló férfi azt mondta, bosszúból cselekedett. Pár nappal korábban ugyanis egy fiatal lány feldarabolt holttestét találták meg a rendőrök egy árokban. A brutális gyilkossággal pedig egy nigériai migránst gyanúsítanak. Traini – aki büntetlen előéletű volt – saját bevallása szerint ezen háborodott fel annyira, hogy fegyvert ragadott.

Nem csak Traini hibája, ami történt, ezt mondták a csütörtök este Macerataban tiltakozók. Köztük volt a Forza Nuova főtitkára is, aki szerint megbocsáthatatlan dolgot tett a férfi, de a római kormányt is felelősség terheli. A Forza Nuova azt követeli, hogy minden – mint fogalmazott a főtitkár – önmagát menekültnek tettető, segélyekre pályázó migránst azonnal ki kell toloncolni Olaszországból.

Nem sokkal válasza után a rendőrök őt és az újságírókat is elkezdték kiszorítani a térről. Nem akarták ugyanis, hogy összeverekedjenek az addigra szintén a helyszínre érkező antifasiszta ellentüntetőkkel.

A Forza Nuova bevándorlásellenes tüntetése. A megmozdulás az olaszországi Macerataban volt, pont ott, ahol a múlt héten egy férfi migránsokra lőtt – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre nagyobb a feszültség

Az illegális migráció egyre súlyosabb feszültségeket okoz Olaszországban. Az olaszok egyre nagyobb része látja úgy, hogy összefüggés van a bevándorlás és a bűnözés növekedése között. Egy tavaly ősszel készített felmérés szerint már a lakosság 46 százaléka értett egyet azzal, hogy a migránsok fenyegetést jelentenek a biztonságukra.

Nem véletlen, hogy a bevándorlás lett az egyik legfontosabb kampánytéma a március 4-i parlamenti választások előtt. Noha a mostani kormány mindent elkövet, hogy kiszorítsa a migrációt a kampánytémák közül, egy felmérés szerint az olaszok jelentős része az alapján fog szavazni, hogy melyik párt miként áll a bevándorláshoz.

A jobbközép ellenzék a baloldali kormányzatot teszi felelőssé a helyzet romlásáért, és választóiknak azt ígérik, hogy ha nyernek, akkor kitoloncolják a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat.

Forrás: M1 Híradó

Hasonló hírek

Vadászgépek kísérték az Air France egy járatát

info

Nőtt a mexikói robbanás áldozatainak száma

Mazsi

Sargentini visszautasítja a magyar kifogásokat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------