Hirmagazin.eu
Főoldal » Betlehemező gyerekekre támadtak Franciaországban szélsőbaloldali provokátorok
Külföld

Betlehemező gyerekekre támadtak Franciaországban szélsőbaloldali provokátorok

Megdöbbentő provokác történt szombaton Toulouse-ban, ahol délután 4 óra körül egy 50 főből álló szélsőbaloldali csoport rátámadt egy gyerekek által létrehozott élő, hagyományos betlehemi jászolra, írja a La Dépeche du Midi regionális újság

A hagyományos betlehemi jászolt életre keltő gyerekek nagyon megrémültek az üvöltöző, agresszív csoporttól, akik az “állítsuk meg a fasisztákat” szlogent üvöltözték, és magukat „antikapitalistaként” azonosították. Egyértelmű, hogy szándékosan provokáltak és keresték a konfliktust –  ezt írta a La Dépeche du Midi. A felháborító akció miatt meg kellett szakítani a betlehemet és a 6 órára tervezett karácsonyi koncertet sem tarthatták meg a gyerekek, akik szomorúan, lehajtott fejjel vezették vissza szamarukat és a bárányokat a karámba, miközben a közönség fejét csóválva, értetlenkedve távozott. Amennyire szomorú, annyira őrült is ez az eset.

A nyugaton megszokott érzékenyítés eredménye az áldozatok között is észlelhető már egyik résztvevő, Cécile egész megdöbbentő módon csak annyit mondott szomorú mosollyal, hogy a

keresztes lovagok azért ennél kegyetlenebbek voltak.

A Cécile nevű részvevő arra nem tért ki, hogy feltehetően a szélsőbalos aktivistát magát a keresztény vallásosságot is fasizmusnak tekintették.

A V4NA nemzetközi hírügynökség többször is beszámolt arról, hogy a muszlim lakosságra való tekintetben (szavakban persze a világiasságra hivatkozva) Franciaországban betiltották a betlehemi jászolt.

Címlapkép: Origo

La Dépeche du Midi, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A szélsőséges iszlám nézeteket valló vahhábita mozgalom már Belgrád külvárosát is elérte

info

Őrizetbe vették Románia első sajtómágnását

info

Feltételezett izraeli légicsapás ért egy szíriai légibázist

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------