Hirmagazin.eu
Külföld

Betiltották a kávékapszulákat a német nagyvárosban

Egyre na­gyobb az igény a jó mi­nő­ségű ká­véra. Ennek je­gyé­ben szü­le­tett meg a kap­szu­lás kávé öt­lete, mely iga­zán il­la­tos, aro­más forró fe­ke­tét ad. Egy va­la­mire azon­ban nem gon­dol­tak a fej­lesz­tők, és baj lett be­lőle!

A világon, napi szinten átlagosan 3 milliárd csésze kávé fogy el! Ekkora igényt képtelenség lenne fedezni a kapszulás kévék nélkül. Ezek ugyanis praktikus kiszerelésüknek köszönhetően könnyen szállíthatóak, forgalmazhatóak. Az is tud kapszulás kávét főzni, aki ügyetlen a konyhában.

Betiltották a kávékapszulákat a német nagyvárosban

A világ egyik legnagyobb kávékapszula gyártója, az amerikai Keurig nevű vállalat a tavalyi évben annyi kapszulát gyártott le hogy azokból 12-szer körbe lehetett volna rakni a Földet. Ezek az apró tartó alkalmatosságok viszont műanyag és alumínium furcsa ötvözetéből készülnek, így szinte lehetetlen ezeket újrahasznosítani. A kapszulákból pedig minden évben egyre többet és többet gyártanak. A használt kapszulák pedig így vagy úgy, de a természetben végzik. A környezetvédők pedig egyre hangosabban tiltakoznak.

Betiltották a kávékapszulákat a német nagyvárosban 1

Ezt a kiáltást hallotta meg a német nagyváros: Hamburg. A hétvégén ugyanis bejelentették, hogy a kapszulás kávékat kitiltják a majdnem kétmilliós település kormányzati épületeiből és hivatalaiból. Céljuk nem csupán az, hogy egy fenntarthatóságot hirdessék hanem hogy egy globális hullámot indítsanak el, és új utakat mutassanak a világ nagyvárosainak.

“Mindenki csak beszél a környezetvédelemről de senki se tesz semmit. Most olyasmit lépünk, amivel utat szeretnénk mutatni a világnak. Egy ilyen kapszula 6 gramm kévét és 3 gramm csomagolóanyagot tartalmaz. Remélem érzik, hogy ez a luxus milyen pazarló.”

– Mondta a Jan Dube, Hamburg Energiáért és Környezetért Felelős minisztere, aki az egész akcióterv egyik szellemi atyja.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ingyen osztogat luxusingatlanokat a kormány! – VIDEÓ

Mazsi

Donald Trump: hasonlítunk Orbán Viktorral

Géza

Most érkezett: második világháborús bombát találtak a Temzében – a legmagasabb készültség van érvényben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------