Hirmagazin.eu
Főoldal » Betiltanák a Szulejmánt az állásukat féltő filmesek
Kultúra Média és szórakozás

Betiltanák a Szulejmánt az állásukat féltő filmesek

Legalábbis Bangladesben, miután az ottani filmesek szerint a népszerű tévésorozat tönkreteszi a filmszakmát.

Betiltanák a Szulejmánt az állásukat féltő filmesek

A Szulejmán című török történelmi drámasorozat betiltását követelik bangladesi filmesek, azt állítva, hogy a dél-ázsiai országban is népszerű sorozat “mindenütt látható szexjeleneteivel” tönkreteszi az ország filmiparát és szétzülleszti a családokat.

Az I. Szulejmán oszmán szultán történetét feldolgozó tévésorozatot 2015-ben kezdték vetíteni Bangladesben, és akkora sikere lett, hogy más tévécsatornák is külföldi sorozatokat kezdtek sugározni a helyi produkciók helyett. A bangladesi színészek és rendezők szerint az eredmény az lett, hogy filmstúdiók tucatjai mentek csődbe, a színészek jövedelme pedig dollármilliókkal zuhant.

Minden a Szulejmán szultánnal kezdődött. Ezek a sorozatok tönkreteszik színészek és más filmes szakemberek ezreit foglalkoztató iparágunkat. Egy felmérés során azt állapítottuk meg, hogy körülbelül a stúdiók fele szűnt meg, és színészek százai kerültek nehéz helyzetbe, még a legnagyobb sztárok is elvesztették jövedelmük 50 százalékát.

– mondta az AFP hírügynökségnek Gazi Rakajet, a bangladesi rendezők céhének elnöke.

A dakkai kormány egyelőre nem reagált a sorozat betiltására vonatkozó követelésekre. Egyes kommentárok a külföldi sorozatok védelmére keltek, mondván, hogy jobbak a hazaiaknál.

Mások azért támadják a török sikersorozatot és a többi külföldi szériát, mert úgymond megsértik a konzervatív muzulmán ország családi értékeit, főleg a Szulejmán szultán háremében látható állítólagos szexjelenetek.

A Szulejmán szultán és más külföldi sorozatok tele vannak szexjelenetekkel, márpedig a televízió az egész családnak szól, és a népszerűség nem lehet az egyetlen kritérium.

– mondta Mamunur Rasid színész, a televíziós szakmai szövetség vezetője. Rasid szerint a házasságon kívüli kapcsolatok bemutatása ezekben a sorozatokban “társadalmi problémákat okoz”, nevezetesen növeli a válások számát Bangladesben.

Forrás: Netbulvár

Hasonló hírek

A Himnusz költőjére emlékeznek Szatmárcsekén

info

Freddie-t választották az Eurovíziós Dalfesztivál legdögösebb pasijának

Edit

Mészáros Márta két Törőcsikkel is forgat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!