Image default
Életmód hírek

Betelt a pohár a MÁV-nál: rács mögé került egy kalauz, akit egy utas vert össze – Bűnözőként bántak vele

Budapest — Betelt a pohár a MÁV-nál, hogy minden harmadik nap összeverik a kalauzokat a vonatokon. Testkamerát akarnak a vasúti jegyvizsgálók, a MÁV vezetése pedig megígérte: kipróbálják a készüléket.

Akkor talán nem történhetne olyan, mint ami a Nyugati pályaudvar és Debrecen között közlekedő vonat megvert jegyvizsgálójával megesett. Őt ugyanis meggyanúsították, rabosították, majd rács mögé dugták, mint valami bűnözőt, pedig csak annyi volt a bűne, hogy jól elkalapálták.

A neve elhallgatását kérő férfit a támadás után bevitték a XVIII. kerületi kapitányságra: elvették a telefonját, aztán 5 órára bezárták egy cellába.

– Ujjlenyomatot vettek, lefényképeztek, vagyis rabosítottak, holott rám támadtak, és csupán magamat és a munkaeszközeimet védtem – így számolt be a szakszervezetnek a férfi a történtekről.

Csak másfél hónap után szüntette meg az ügyészség a jegyvizsgáló gyanúsítását. Azt is megállapították, hogy jogsértően jártak el a zsaruk.

Halasi Zotlán, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke értetlenül áll a történtek előtt. Hisz a jegyvizsgálók bántalmazása nem ismeretlen a rendőrök előtt sem: évente mintegy százszor támadják meg munka közben a munkatársaikat.

– Egy másik kollégánk most is kórházban van, olyan súlyosak a sérülései, de őt legalább nem gyanúsítják semmivel a hatóságok. Most pedig ígéretet kaptunk a MÁV Start vezetésétől, hogy esetleg testkamerát kaphatnának a jövőben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Getty Images

Hasonló hírek

Elképesztő, miért vették el egy norvég házaspár gyerekeit!

Mazsi

Magyarság ősi gyógymódjai

info

Bográcsozó, grillező építése saját kezűleg olcsón (A cikk videót tartalmaz)

Géza