Image default
Életmód hírek

Betelt a pohár a MÁV-nál: rács mögé került egy kalauz, akit egy utas vert össze – Bűnözőként bántak vele

Budapest — Betelt a pohár a MÁV-nál, hogy minden harmadik nap összeverik a kalauzokat a vonatokon. Testkamerát akarnak a vasúti jegyvizsgálók, a MÁV vezetése pedig megígérte: kipróbálják a készüléket.

Akkor talán nem történhetne olyan, mint ami a Nyugati pályaudvar és Debrecen között közlekedő vonat megvert jegyvizsgálójával megesett. Őt ugyanis meggyanúsították, rabosították, majd rács mögé dugták, mint valami bűnözőt, pedig csak annyi volt a bűne, hogy jól elkalapálták.

A neve elhallgatását kérő férfit a támadás után bevitték a XVIII. kerületi kapitányságra: elvették a telefonját, aztán 5 órára bezárták egy cellába.

– Ujjlenyomatot vettek, lefényképeztek, vagyis rabosítottak, holott rám támadtak, és csupán magamat és a munkaeszközeimet védtem – így számolt be a szakszervezetnek a férfi a történtekről.

Csak másfél hónap után szüntette meg az ügyészség a jegyvizsgáló gyanúsítását. Azt is megállapították, hogy jogsértően jártak el a zsaruk.

Halasi Zotlán, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke értetlenül áll a történtek előtt. Hisz a jegyvizsgálók bántalmazása nem ismeretlen a rendőrök előtt sem: évente mintegy százszor támadják meg munka közben a munkatársaikat.

– Egy másik kollégánk most is kórházban van, olyan súlyosak a sérülései, de őt legalább nem gyanúsítják semmivel a hatóságok. Most pedig ígéretet kaptunk a MÁV Start vezetésétől, hogy esetleg testkamerát kaphatnának a jövőben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Getty Images

Hasonló hírek

Hihetetlen kórkép: Pár órával a szülés előtt tudta meg egy nő, hogy terhes

Mazsi

Tartós párkapcsolat. Van titka?

Edit

Névnapok október 20-án

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------