Hirmagazin.eu
Főoldal » Betelt a pohár a családnál: Bódi Guszti dalain nyerészkednek más előadók..
Bulvár

Betelt a pohár a családnál: Bódi Guszti dalain nyerészkednek más előadók..

Bódi Guszti már hónapokkal ezelőtt felhívta a zenészek figyelmét arra, hogy töröljék le az átírt dalaikat. Úgy tűnik, hiába…

Bódi Guszti és családja nevéhez több száz sláger fűződik, mindezeket pedig hosszú évek kemény munkájának köszönhetik. Sok előadó azonban nem tartja ezt tiszteletben, és engedély nélkül átírja a dalaikat, amin még nyerészkednek is. Ahelyett, hogy egy saját szerzeményen dolgoznának, inkább Gusztiék slágereit veszik elő, majd a megrendelőknek névre szólóan átdolgozzák, és több százezer forintot is elkérnek érte. Ráadásul a dalokat feltöltik a saját YouTube-csatornájukra is…

Mostanában azt csinálják az emberek, hogy a nagyobb slágereket névre szólóan átírják, majd feltöltik a saját YouTube-oldalukra, úgy, hogy engedélyt sem kérnek rá. Ezeket a dalokat ráadásul megrendelésre készítik, amikért elkérnek több százezer forintot is. A reklámokról ne is beszéljük… Ez nem szép dolog. Én is megtehetném, hogy átírom más dalait, amit aztán a sajátomként adok el, de nem teszem!” – mesélte korábban a ripostnak Bódi Guszti, aki akkor többször is felhívta az előadók figyelmét, sőt írásban is megkérte őket, hogy töröljék ezeket a dalokat. Úgy tűnik nem járt sikerrel, ugyanis egyes zenészek nem törődtek a kérésével.

Elfogyott a türelmük

Guszti most ismételten jelezte a problémát, ám most már a dalaik jogkezelője is beszállt az ügybe, és 24 órán belül az összes átírt zenét töröltetik a YouTube-bal. A népszerű énekes az üzenetében kiemelte: szeretné, ha a továbbiakban tiszteletben tartanák azt, hogy egy-egy ilyen dal mennyi munkával és költséggel járt az eredeti előadónak, mások pedig pár óra alatt átírják ezeket, és elkérnek érte több százezer forintot.

„Tehetségesek vagytok, ha kérnek tőletek névre szóló dalt, és fizetnek nektek érte, akkor írjátok meg becsülettel, ne a mi dalainkat használjátok! Sok évi munka, sok-sok stúdióköltség, videófelvételek, a zenészeknek a fizetése, és még sorolhatnám mi minden van ezekben a dalokban, 1978 óta…. Tartsátok tiszteletben! Kérlek ne töltsétek fel a dalainkat a saját csatornátokra! Énekeljétek szülinapon, lagziban, bármilyen buliban, hisz azért vannak ezek a dalok, hogy szórakoztassatok vele” – üzenete a Facebook-oldalán a népszerű énekes, ám nem csak őt, de a teljes családját érinti a dallopás. Bódi Csabi slágereit is átdolgozták már úgy, hogy utána a sajátjukként adták el.

„Itt tényleg csak jogkezelő segíthet, mi hiába szólunk, hogy ne írják át engedély nélkül, névre szólóan. A másik probléma az, hogy az eredeti dal szövegét megerőszakolva írnak rá egy másik szöveget, ami ráadásul a dal karakteréhez nem is illik…” – tette hozzá Bódi Csabi.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megjött Vajna Timi újabb koronavírus-tesztjének eredménye – erről számolt be

Mazsi

Itt a vég, Shane Tusup teljesen megőrült?

Mazsi

A hableányként pózoló Salma Hayektől a lélegzet is eláll

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!