Image default
Külföld

Besült a német csodafegyver, hatalmasak a veszteségek

96 százalék a munkanélküli migránsok aránya Németország egész részein.Ezt a gondot évtizedekig fogják cipelni. úgy tűnik, nem sikerült a munkaerőhiányt betelepítéssel megoldani.

Salzlandkreis a németországi Szász-Anhalt tartomány egyik régiója. Az ottani munkaügyi hivatal a német mz-web.de megkeresésére elárulta, hogy

a hivatalnál 1530 migránst regisztráltak munkakeresőként, de november végéig csupán 56 (3,66%) bevándorlónak lett teljes állású munkája.

Szakértők azt állítják, hogy ezzel a problémával még nagyon sokáig szembe kell nézni a tartománynak. Thomas Holz, a tartományi munkaügyi hivatal vezetője elmondta:

Bár szükség lenne szakképzett munkásokra a régióban, mégsem optimista, tekintve, hogy a migránsok nagy részének nincs meg a kellő nyelvtudása. Annak ellenére, hogy jó néhányan már több éve az országban élnek.

Holz úgy látja, hogy a legtöbben majd a takarítás vagy a kereskedelem területén tudnak a jövőben elhelyezkedni. 5000 ilyen nyitott állás van a tartományban, és általában ezeknél a munkáknál elegendő az alacsonyabb nyelvtudás is.

A cél, miszerint a migránsok a saját keresetükből  megélni, meglehetősen távolinak tűnik. Idén csak a salzlandkreisi munkaügyi hivatal 8,5 millió eurónyi segélyt fizetett ki. A bevándorlók a segélyek nagy részét pedig élelmiszerre és a lakhatásra költik. 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

USA – Egyre csak nő az e-cigi okozta rejtélyes járvány halálos áldozatainak száma

Géza

Robbanás, tűz egy román fegyvergyárban – VIDEÓ

Mazsi

Csonka adatokat közöltek a bevándorlókról – Itt az új statisztika

Edit