Hirmagazin.eu
Főoldal » Besült a német csodafegyver, hatalmasak a veszteségek
Külföld

Besült a német csodafegyver, hatalmasak a veszteségek

96 százalék a munkanélküli migránsok aránya Németország egész részein.Ezt a gondot évtizedekig fogják cipelni. úgy tűnik, nem sikerült a munkaerőhiányt betelepítéssel megoldani.

Salzlandkreis a németországi Szász-Anhalt tartomány egyik régiója. Az ottani munkaügyi hivatal a német mz-web.de megkeresésére elárulta, hogy

a hivatalnál 1530 migránst regisztráltak munkakeresőként, de november végéig csupán 56 (3,66%) bevándorlónak lett teljes állású munkája.

Szakértők azt állítják, hogy ezzel a problémával még nagyon sokáig szembe kell nézni a tartománynak. Thomas Holz, a tartományi munkaügyi hivatal vezetője elmondta:

Bár szükség lenne szakképzett munkásokra a régióban, mégsem optimista, tekintve, hogy a migránsok nagy részének nincs meg a kellő nyelvtudása. Annak ellenére, hogy jó néhányan már több éve az országban élnek.

Holz úgy látja, hogy a legtöbben majd a takarítás vagy a kereskedelem területén tudnak a jövőben elhelyezkedni. 5000 ilyen nyitott állás van a tartományban, és általában ezeknél a munkáknál elegendő az alacsonyabb nyelvtudás is.

A cél, miszerint a migránsok a saját keresetükből  megélni, meglehetősen távolinak tűnik. Idén csak a salzlandkreisi munkaügyi hivatal 8,5 millió eurónyi segélyt fizetett ki. A bevándorlók a segélyek nagy részét pedig élelmiszerre és a lakhatásra költik. 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megtiltották a rendőrségnek az arcfelismerő programok használatát San Franciscóban

Géza

Elszabadult a pokol a főként migránsok által látogatott iskolában

Mazsi

Kényszerleszállást hajtott végre egy Egyiptomba tartó lengyel gép bombariadó miatt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------